Leto je tu, vreme je da se godišnji odmor iskoristi i odmori od svakodnevnih poslova. Tragajući za idealnim mestom za predah naišli smo na listu najlepših plaža na svetu. Pa ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete otputovati razmislite o ovim mestima.

Ako nas pitate, koje god da izaberete nećete pogrešiti.

Ovo su najlepše plaže na svetu:

Bora Bora

Sa bajkovitim ambijentom, Bora Bora će vas oduševiti i “kupiti” za sva vremena. Bora Bora je tropsko ostrvo u Francuskoj Polineziji koja je sačinjena od 118 ostrva podeljenih u 5 grupa.  Glavno ostrvo i nekoliko manjih ostrva Bora Bore, vulkanskog porekla, potpuno su okruženi koralnim grebenom,

Bistra, plava boja i idealno bele plažu čine da poželite da zauvek ostanete na ovom ostrvu.

Bora Bora

Maldivi

Ubedljivo najpopularnije mesto i najčešći izbor turista iz celog sveta svakako su Maldivi. Nalaze se u sred Indijskog okeana. Ovo ostrvo se može pohvaliti belim peščanim plažama i egzotičnim šarenim koralnim grebenima. 

Maldivi

Sejšeli

Sejšeli su ostrvska država u Indijskom okeanu. Sačinjeni su od arhipelag sa 115 ostrva, od kojih je glavno Mahe na kome se nalazi glavni grad Viktorija. Sa samo 90.000 stanovnika Sejšeli spadaju u afričke države sa najmanjom populacijom, a plaže u najlepše na svetu.

Sejšeli

Kanarska ostrva

Ako ste se uželeli egzotičnih destinacija, Kanaraska ostrva su kao stvorena za vas. Kanarska ostrva se nalaze u Atlantskom okeanu naspram afričke obale i sastoje se od šest manjih, nenaseljenih, i sedam većih, naseljenih, ostrva koje odlikuje blaga zima pa ih često nazivaju i “ostvima večnog proleća”.

Kanarska ostrva

Praia do Sancho, Brazil

Smestila se na ostrvu Fernando de Noronha u Brazilu, Praia do Sancho je plaža koja je poznata po svojoj netaknutoj lepoti. Sa impresivnim stenama i tirkiznim vodama, ova plaža je omiljena među zaljubljenicima u prirodu i avanturiste. Pristup plaži je moguć samo putem stepenica ili čamcem, što dodatno održava njen divlji i netaknuti karakter.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: