Sa ovih mesta se najjasnije vidi koliko je priroda Srbija lepa

Gotovo svaki kutak naše zemlje krasi prelepa priroda i prava je šteta ne obići je uzduž i popreko. Fotografije ne mogu dočarati ni približno tu lepotu, pa ova mesta morate videti uživo.

Vodimo vas u obilazak top 5 najlepših vidikovaca:

Vidikovac Banjska stena – Tara

Banjska Stena se nalazi u Nacionalnom parku Tara, u zapadnoj Srbiji. Sa vidikovca se pruža fenomenalan pogled na jezero Perućac, reku Drinu i predele u BIH. Put do vidikovca je adekvatno obeležen a na samom vidikovcu postoje klupe i sigurnosna ograda.

Vidikovac Sjenič, Crni Vrh 

Na Tari se nalazi još jedno mesto sa kojeg se pruža fenomenalan pogled. Vidikovac Sjenič najviši je na ovoj planini, nalazi se kod Crnog Vrha na nadmorskoj visini od 1.144. Sa Sjeniča se pruža izuzetan pogled na šumovite masive Tare, predeo Aluge, Pančićeve omorike u rezervatu prirode Crvene Stene, klisuru Dervente, selo Rastište i Perućačko jezero.

Molitva

Pogled na reku Uvac se pruža sa čak nekoliko vidikovaca, a po našem skromnom mišljenju, pogled sa vidikovca Molitva je najlepši.

Kapetan Mišin breg

Pogled na Dunav je najlepši baš sa ovog mesta. U večernjim satima, kada sunce zalazi je još magičniji. Reč je o vidikovcu kapetan Mišin breg koji se nalazi u Đerdapskoj klisuri. Zanimljivo je da osim u pogledu možete uživati i u galeriji drvenih skulptura.

Duškov vidikovac

Možemo slobodno reći da Sremski Karlovci spadaju u red najlepših gradova naše zemlje, pa je tako i pogled sa vidikovca prelep. Duškov vidikovac se nalazi na Magarećem bregu, a posvećen je slavnom pesniku Dušku Trifunoviću. Na ovom mestu nalazi se i otvorena scena sa dva nivoa ispred koje se nalazi i skulptura pesnika.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: