Ukoliko vam gužva i buka smetaju, iovaj restoran je kao stvoren za vas

Italijanski restoran  Solo Per Due nalazi se u mestu Vacone, sat vremena od Rima i posti gotov 30 godina. Smešten je u staroj kućici iz 20. veka, a okružen je prelepim vrtom i palmama.

Osim što je najmanji na svetu, ističe se i po ceni obroka koja je paprena

„Najmanji restoran na svetu“, prema rečima vlasnika, piše CNN, ekstravagantno je mesto na kojem ekskluzivno iskustvo košta nešto više od 450 evra. Za ove pare gosti uživaju u šampanjcu, vrhunskim vinima, mesnim ili ribljim jelima, kao i personalizovanom desertu – torti na kojoj se ispisuje tekst po vašoj želji.

Evo šta se sve može naći na meniju:

Testenina u obliku srca, škampi i školjke neka su od jela s menija u kojima se uživa pod svetlosti sveća. Za one koji žele vip tretman, postoji mogućnost da vozač dođe po vas i na kraju večere možete uživati i u vatrometu.

Iako presuko, ovo mesto je uvek popunjeno

Sama procedura rezervisanja večere u Solo Per Due funkciše tako što se najavite telefonski u večernjim satima i dogovorite detalje za večeru. Kako je potražnja velika, potrebno je rezervisati mesecima ranije, a izgled deserta desetak dana ranije.

Kada ste uspeli da uhvatite slobodan termin i dođe taj dan potrebno je da se pola sata pre dolaska javite vlasnicima. Zanimljivo je i da vam vlasnici neće reći svoja imena jer, kako kažu, nisu važni oni, nego samo iskustvo. Doza tajnovitosti i privatnosti prisutna je i tokom same večere pa vam tako konobari neće smetati sve dok ne pozvonite srebrnim zvoncem.

A šta kažu oni koji su posetili ovo neobično mesto?

Prema recenzijama koje semogu naći na internetu, iskustva gostiju su šarolika. Dok neki tvrde da su se proveli kao nikada u životu, drugi smatraju da takvo iskustvo ne vredi toliko novca.

Izvor:Punkufer.hr / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: