Ukoliko su vam klasični hoteli dosadili, ovo mesto je idealno za vas

Turistička ponuda je iz godine u godinu sve, možemo slobodno reći, luđa. Nedavno smo pisali o podvodim hotelima, a sad smo naišli na još neverovatnije mesto za odmor.

Naime, ukoliko želite, možete prespavati 419 metara ispod zemlje, u starom viktorijanskom rudniku koji je zatvoren sredinom 20. veka. Nakon što je godinama propadao, nedavno je dobio novu namenu i danas je mesto na koje avanturisti rado odlaze.

Da, dobro ste čuli. Na padini brda u Tanigrišaju se nalazi hotel “Deep sleep” koji nudi ovo jedinstveno iskustvo. Gostima su na raspolaganju 4 sređene kolibe i jedna luksuzna brvnara.

Doći do ovog smeštaja predstavlja pravi mali izazov. Očekuje vas dvočasovno pešačenje, penjanje, spuštanje ziplajnom, i plovidba podzemnim kanalima. Ukoliko ste u dobroj kondiciji i pređete sve ove “prepreke” nakon toga vas očekuje luksuzno opremljen prostor za odmor.

Povratak je još naporniji, jer treba imati snage da se sve iznese uzbrdo. Ali zaposleni u „Dip slipu“ kažu da su reakcije gostiju vredne truda.

Za ovo zadovoljsto biste morali da izdvojite od 400 do 600 dolara po noćenju. U cenu je uljučen i doručak, a interesantno je da je upotreba alkohola strogo zabranjena.

Na pitanje kako su došli na ideju da na mestu starog rudnika otvore hotel, kažu: “Postoje dva glavna razloga zašto se sa ovim počelo“, objašnjava Majk Moris, vodič i operativni menadžer Go Below-a. “Pre svega zbog velikog interesovanja, zaista.“

“Mnogi turisti koje smo vodili na naša avanturistička putovanja su nam stalno govorili: ‘Zar ne bi bilo sjajno spavati ovde dole’. I pomislili smo: da – zašto da ne.“

Da li biste se usudili da prespavate u ovom hotelu? Pišite nam u komentarima.

Švrćkanje.rs / Foto: PrintscreenYoutube/The Amazing Adventures of Miles

NE PROPUSTITE: