Ovaj trend u uređenju enterijera je za kratko vreme postao broj jedan

Oble linije su najizraženiji trend u 2023. godini. Sve, od nameštaja, preko tepiha, pa do ukrasa u kući trebalo bi da bude oblih oblika, kažu dizajneri enterijera.

Ovaj trend je bio na vrhuncu tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, da bi ponovo u poslednje vreme postao aktuelan. Vrlo brzo se ponovo popeo na tron kada je uređenje doma u pitanju.

Nameštaj u ovom stilu se sve češće može videti u najmodernijim svetskim enterijerima i na stranicama časopisa o dizajnu.

Bilo da je reč o diskretno zaobljenoj formi, ili potpuno kružnom dizajnu, ovaj trend u dizajnu predmeta uređenja nesumnjivo donosi dozu neodoljive atraktivnosti u enterijer. Zaobljen nameštaj, takođe, doprinosi osećaju udobnosti i kreira skladan tok u prostoru.

Ukoliko, ipak ne želite da menjate kompletan nameštaj, a dopada vam se ovaj trend možete osvežiti životni prostor sa nekoliko detalja. Lampa ili zaobljeni tepih su odlično rešenje u tom slučaju.

Pronašli smo nekoliko fotografija koje će vam malo bliže dočarati kako ovaj trend izgleda, ali vam mogu poslužiti i kao inspiracija ukoliko planirate renoviranje kuće. Pogledajte:

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: