Kada kažemo romantika, ljubav, brak prva asocijacija nam je bez dileme Pariz. Verujemo da je i većini ljudi, ali poznavaoci i svetski putnici kažu NE.

Pariz nije najromantičnije mesto… postoji mesto bolje od Pariza. Mesto gde se ljubav oseća u vazduhu.

To mesto je Via dell’Amore, odnosno „Put ljubavi“, pešačka staza dugačka 121 km koja vijugavo prolazi kroz pet italijanskih sela i pod zapštitom UNESCO-a je.

Put ili staza ljubavi zatvorena je nakon klizišta 2012. godine, ali nakon dužeg renoviranja prva deonica je ponovo otvorena za posetioce do 30. septembra. Cela staza će se ponovo otvoriti u julu 2024. godine.

Ovo mesto mnogi nazivaju najromantičnijim predelom na svetu, jer šetnja stazom koju grli more sa božanstvenim pogledom na plavetnilo koje se spaja sa nebom, zaista je nešto zadivljujuće. Ovde su zalasci Sunca pravi spektakl.

Na samoj stazi postoji mesto gde zaljubljeni parovi kače katance sa svojim imenima kako bi zauvek „zaključali“ svoju ljubav. Turistički vodiči kažu da su se upravo na ovoj trasi dogodile nke od najlepših veridbi i izjava ljubavi.

S obzirom da je vo područje pod zaštitom, „Putu ljubavi“ može se pristupiti isključivo sa vodičem uz ulaznicu koja košta oko 5 evra.

Pogledajte fotografije pa procenite sami koje mesto više govori ljubav stanuje ovde, Pariz ili Via dell’Amore.

Švrćkanje.rs

NE PROPUSTITE: