Burj Al Arab je hotel u Dubaiju koji važi za jedan od najluksuznijih, a ukoliko želite da prenoćite ovde, moraćete da izdvojite pravo malo bogatstvo.

Burj Al Arab je izgrađen 1999. godine, ali do 2020. nije bio otvoren za javnost. Naime, ovde su mogli samo da uđu gosti hotela. Danas je moguće za 100 dolara zaviriti u ovaj raj od 7 zvezdica. Hostese će vas sprovesti kroz hotel i uvesti u jedan od apartmana i pokazati vam sve čari ove velelepne građevine.

Zapravo, u ovom hotelu ne postoje hotelske sobe, već isključivo apartmani…

Pa da krenemo u obilazak:

Na ulazu u hotel prvo što vam privuče pažnju je ogroman hol, vrlo upečatljivog dezena. Odmah po ulasku, bićete posluženi ružinom vodom i peškirom kako biste se osvežili. Takođe, tu je i piće dobrodošlice.

Dubai, najskuplji hotel

Do apartmana u kojem noćenje košta 25.000 dolara penjete se staklenim liftom koji pruža panoramski pogled od 360 stepeni na okean i čitavu okolinu hotela. Na vrhu hotela bićete za svega 46 sekundi.

Čim zakoračite u apartman primetićete da je sve okupano luksuzom, do najsitnijeg detalja. U samom apartmanu se nalazi dnevna soba, soba za zabavu, kraljeva i kraljičina soba. Prostrano kupatilo u kojem vas čeka već pripremljena Hermes kupka.

Dubai, najskuplji hotel
Dubai, najskuplji hotel

Osim toga, ako pogledate plafon primetićete da je zlatne boje. Naime, nije reč o običnoj farbi, ovi zidovi optočeni su 24-o karatnim zlatom. Takođe, apartman poseduje i TV, takođe izrađen od zlata.

Dubai, najskuplji hotel

Svaki kutak je u jarkim bojama, lusteri su od kristala, a masivne zavese doprinose da sve izgleda još luksuznije. Tu je i mermer da upotpuni celokupan utisak, a svaki komad nameštaja, kao i posteljine su izrađene ručno, od kvalitetnih i pažljivo biranih materijala.

Gosti spavaju na jastucima od perja islandske patke, a samo jedan jastuk vredi 15.000 evra. Na raspolaganju je svakom gostu i 8 batlera, kao i lični šef kuhinje i svi njegovi asistenti.

Ukoliko to žele, po goste na aerodrom dolazi lični šofer sa Rols Rojsom.

Dubai, najskuplji hotel
Dubai, najskuplji hotel

Tu je i toalet u kojem je gotovo sve izrađeno od, pa već predpostavljate – ZLATA.

Dubai, hotel, wc od zlata

U videu pogledajte celu turu kroz hotel:

Švrćkanje.rs / Foto: Printscreen Youtube/Khalid Al Ameri/Curly Tales

NE PROPUSTITE: