Nestvarno, neverovatno, ma prelepo… Ovi prizori su kao uz bajke

Ove botaničke bašte izgledaju kao pravo umetničko delo, a omiljena su mesta kako ljubitelja cveća, tako i onih željnih odmora u prirodi. U ovim malim rajskim dolinama uživaćete u nestvarnim bojama cveća, a takođe imate priliku da vidite i neke neobične vrste biljaka.

Ukolio ste u prilici, bar jednom u životu posetite ove botaničke bašte:

Miracle Garden – Dubai

Baš kao i sve u ovom gradu i ova botanička bašta je uređena spektakularno, a o svakom detalju se vodilo računa. Jedinstvena je po svojim oblicima napravljenim od biljaka i jedna je od zaista posebnih u celom svetu. Kada zakoračite u ovaj mali raj na zemlji ne želite satima da se „vratite u realnost“.

AKO JE UNESETE U KUĆU, UNELI STE I SREĆU – Ovu Biljku Valja Imati U Svom Domu

 Keukenhof Gardens – Lies

Ova botanička bašta se nalazi u malom mestu na jugu Holandije, a najzastupljenije cveće su upravo lale. Satima možete uživati u nestvarno lepom prizoru i još lepšem mirisu cveća.

Hitachi Seaside Park – Japan

Nismo ni sumnjali da Japan prednjači i kada su botaničke bašte u pitanju. Hitachi park se prostire na preko 190 hektara zemlje koja je pokrivena cvetovima gotovo cele godine.

NI DEBELI MINUS MU NE MOŽE NIŠTA: Ovo Je Najotporniji Cvet! Cveta Kao Lud I Zimi

 Nong Nooch Tropical Garden – Tajland

Palme, bonsai, kaktusi i orhideje dominiraju ovim parkom, a postavljeni su tako da čine prave umetničke suklpture.

Butchart Garden – Kanada

Ovaj cvetni park je smešten na tlu Kanade, a nastao je kao rezultat ljubavi i rada porodice Butchart još u ranim 1900. godinama. Milion posetilaca ovde godišnje dođe, a kada budete videli fotografije biće vam apsolutno jasno zašto je to tako.

ISKUSNI CVEĆARI SE KUNU U OVAJ RASTVOR: Oporavlja Uvele Biljke, A Pravi Se Od Svega 3 Sastojka! (RECEPT)

Švrćkanje.rs / Foto: Pixabay

NE PROPUSTITE: