Običaji su rituali i verovanja koja čine deo svake kulture. Svet je prepun najrazličitijih običaja, a pojedini su, u najmanju ruku, neobični. Donosimo vam spisak, po našem skromnom mišljenju, najluđih. Pažljivo čitajte:

Ljubljenje u Francuskoj

Skoro svaka kultura ima specifične rituale za pozdravljanje. Latinoameričke i romanske kulture dele zajednički običaj ljubljenja bliskih osoba i novih poznanika u obraz kao oblik pozdrava.

Ipak, čini se da Francuzi podižu ovo na potpuno novi nivo sa brojnim nijansama uključenim u njihove rituale ljubljenja. Kao prvo, pravila se razlikuju za muškarce i žene.

Drugo, broj poljubaca potrebnih za pozdravljanje se menja od regiona do regiona. Štaviše, od Francuza se očekuje da pozdrave svaku osobu na zabavi ili okupljanju po dolasku, bez obzira da li je poznaju ili ne.

12. septembar je Dan začeća u Rusiji

S obzirom na opadajući natalitet u zemlji zajedno sa nejednakim odnosom žena i muškaraca i alarmantno kratkim životnim vekom ruskih muškaraca vlada ove zemlje je uvela državni praznik koji je stvoren isključivo da bi se parovima dalo slobodno od posla kako bi bili intimni, u nadi da će to dovesti do trudnoće.

TITO JE JUGOSLAVIJU PROPUTOVAO UZDUŽ I POPREKO – Ipak u OVAJ grad ni u ludilu nije hteo da svrati

Druženje na grobljima u Danskoj

Dok se u većini zemalja groblja smatraju sablasnim mestima, to nije slučaj u Danskoj. Mnogi ljudi bi možda više voleli da se druže u parkovima, ali Danci smatraju da svoja groblja pretvore u prostore za druženje.

Ova groblja su dobro uređena i vrve od lokalnog stanovništva.

Pokazivanje palcem u Maleziji

Neke zemlje smatraju da je čin pokazivanja kažiprstom nepristojan. Iako bi se pripadnici većine kultura verovatno složili da upiranje prstom, nije baš najlepša stvar na svetu, u zemljama poput Malezije i Indonezije, ovaj gest se može videti kao neverovatno uvredljiv.

Umesto toga, uobičajeno je da se prema stvarima pokazuje palcem jer se to smatra ljubaznijom opcijom. U mnogim zemljama Afrike, pokazivanje je rezervisano samo za nežive predmete, a ne za ljude, piše 24sedam.

Izvor: 24.sedam / Foto: Unsplash