NEMAČKA KRTICA TORTA – Poslastica neobičnog naziva je preukusna, morate je probati! Verujte nam na reč!

Ovih dana je sve u znaku Nemačke zbog evropskog prvenstva u fudbalu. To nas je inspirisalo da nađemo preukusan recept za poslasticu i moramo prizanti da nas je oborila s nogu. Iskrena preporuka je da i vi napravite ovo čudo od slatkiša i upotpunite sebi dan na pravi način.

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 125 g margarina
  • 3 kašike vanilin šećera
  • 50 g brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih badema
  • 110 g narendane čokolade
  • 600 g slatke pavlake
  • 3 kašike učvršćivača za šlag
  • 2 banane
  • ½ limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje. Istucite belanca sa malo šećera u čvrst sneg. Margarin penasto izmešajte sa malo šećera i vanilin šećerom. Malo-pomalo umešajte žumance. Umešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu. Umešajte tučeni sneg od belanaca i dodajte malo čokoladnih strugotina. Prebacite testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.

Nožem zasecite oko ruba biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Kašikom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko. Kašičicom izmrvite kolač u posudu.

Umutite slatku pavlaku sa učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera. Umešajte ostatak čokoladnih strugotina. Banane oljuštite, prerežite po dužini napola i pokapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite narezane banane i premažite ih slatkom pavlakom. Kašikom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu da se ohladi u frižideru najmanje jedan sat.

Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Badem Delights

NE PROPUSTITE:

Leave a Comment