Da su inovativni i kretivni odavno smo shvatili

Japanci uspešno spajaju tehnologiju i maštu pa su tako nastali razni “izumi” koji su, u najmanju ruku, zadivili ceo svet. Neke stvari se mogu videti samo kod njih i nigde više i to je ono što ovu zemlju čini posebnom.

Danas vam donosimo listu 5 neobičnih izuma koji su njihovo delo:

Providni WC

U toaletu u Japanu se, možemo slobodno reći, uživa. Od lagane muzike koja se čuje u pozadini, do vode koja se sama pušta. Ali među svim tim specijalnim efekatima ubedljivo najneobičnije je zatamnjivanje toaleta. Naime, javni toaleti su providni, a tek kada uđete unutra,stakla počinju da se zamagljuju tako da vas niko spolja ne može videti. Kada izađete, ona ponovo postaju prozirna.

Naočare za sipanje kapi za oči

Zahvaljujući specijalnim naočarama koje imaju oblik levka koje drže kapke podignutim tako da lagano kapnete potrebnu količinu kapi u oko, Japanci više ne muče muku sa ovom, pomalo, neprijatnom radnjom.

Ručak iz automata 

U Japanu nema čega nema u uličnim automatima. Osim vode, kafe, sokova, grickalica i slatkiša, pritiskom na dugme možete dobiti i kvalitetan obrok.

Ovakve automate ćete uglavnom pronaći na železničkim i autobusnim stanicama. Takođe, postoje i automati sa samo jednom vrstom namirnica, kao što su banane, jaja, paradajz ili čak neki vitamin. Sve što vam treba ovi automati imaju.

Providna koka kola

Da, dobro ste pročitali. Koka kolu koja nema boju možete popiti samo u Japanu. Iako je u ostatku sveta tamno braon boje, u Japanu stvari drugačije stoje.

Tegla za vrisak

Kada ste pod stresom i želite jako da vrisnete ali su zidovi vašeg stana suviše tanki, Japanci vam nude rešenje. Tu je tegla za vrisak koja najjače zvuke utišava i zadržava unutar sebe, tako da iskalite sav bes i stres nakupljen tokom radnog dana. Možda bi i domaći proizvođači mogli da sprovedu ovu ideju u delo.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: