Ova mesta su idealna za odmor. S obzirom da nisu previše popularna garantuju da neće sve da vrvi od turista. Ukoliko volite mirnije odmore, onda su ove destinacije kao stvorene za vas

Ostrvo Milos

Ostrvo Milos priprada grupi ostrva Kiklada u kojoj su najpoznatiji Santorini, Mikonos i Naksos. Milos je jednako magičan kao i ove destinacije, ali garantuje mirniji odmor i manju gužvu.

Zanimljivo je da je baš na ovom ostrvu pronađena i statua Venere koja se nalazi u Luvru. Divlje plaže ovog mesta će vas oduševiti, kao i grčki speciajliteti u mestu Adamamas koje je poznato po tavernama i barovima.

Ostrvo Milos

Kastelorizo

Ova destinacija je udaljena svega 3 km od turske obale, što ga čini najudaljenijim Grčkim ostrvom.

Ovo ostrvo je dobilo naziv Kastelorizo od italijske reči kastelrosso, što u prevodu značu „Crvena tvrđava“. Iako ga i sami Grci često nazivaju njegovim italijanskim imenom (zbog toga što je u novijoj istoriji pripadalo i Italiji), na grčkom se ostrvo naziva Megisti.

Ovde živi mali broj ljudi, a ono čime će vas ovo mesto „kupiti“ su očaravajuće boje, arhitektura i prelepa priroda.

Elafonisi

Da ne bude zabune, ne mislimo na popularnu plažu Elafonisi koja se nalazi na Kritu, već na istoimeno ostrvo na Peleponezu, koje često nazivaju i Grčki Maldivi.

Tirkizno, bistro more i peskovite plaže su ono što krasi ovo mesto. Najpoznatija mesta za kupanje su plaže bliznakinje Simos i Sarakiniko.

Elafonisi Grčka

Itaka

Itaka je ostrvo u Jonskom moru, najpoznatije kao dom Homerovog junaka, Odiseja. Budući da se on posle Trojanskog rata vratio u svoju domovimu, Itaka i dan danas predstavlja simbol utočišta i ispunjenja cilejva.

Itaku okružuje tirizno more na čijem obodu je bogato zelenilo.

Lipsi

Dodokanezi su grupa ostrva kojoj pripadaju Rodos i Kos, ali i još 12 manje poznatih ostrva među kojima i Lipisi.

Na ovom ostrvu postoji samo jedan grad koji je ujedno i luka. Ukoliko odmor zamišljate ovako: sunčanje na kristalno belom pesku i kupanje u tirkiznom, bistrom moru onda je ovo destinacija kao stvorena za vas.

Folegandros

Da biste uživali u pogledu na belo plave kućice ne morate da idete na Santorini i dane provodite među hiljadama turista, možete otići i 40 km dalje i tamo pronaći mesto za idealan odmor.

U južnom delu Kiklada nalazi se Folegandros, ostrvo koje više liči na stenu. Upavo ova destinacija je prepuna prelepih plaža, a pogled koji se pruža je nestvaran.

Folegandros Grčka
Folegandros Grčka

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: