Ako probate njegov recept, živećete lagodno,a nećete morati da „zasučete rukave“

On živi život koji je san mnogih ljudi. Nema ni dana radnog staža, a na računu ima pozamašnu svotu novca. Šoji Morimoto živi u Japanu, a zahvaljujući originalnoj ideji uspeo je da promeni svoj život iz korena.

On ima 38 godina i kako sam kaže, nikada nije voleo preterano da radi, a sdruge strane skupe stvari i život na „visokoj nozi“ su ga oduvek facinirali.

Naime, on poslednje dve godine radi kao osoba koja može da „jede, pije i daje jednostavne odgovore, ali ništa više od toga“. Zvuči kao nešto što baš nikome ne treba, ali u praksi on ima posla preko glave.

Trenutno želi da ga angažuje preko 3.000 ljudi, a ako se pitate zbog čega pobude klijenata su različite. Primera radi uskače u ekipe gejmera kada im nedostaje jedan igrač, pravi društvo osobama koje predaju papire za razvod ili pozdravlja one koji su se preselili u novi dom.

„Pratim svoje mušterije gde god oni to žele. Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kada treba. Bilo mi je neprijatno u početku, ali navikao sam se vremenom“, ispričao je Morimoto za „Vice“.

LUĐU PRIČU SIGURNO NISTE ČULI – Ovaj pas živi život o kojem većina može samo da sanja – Ima jahte, luksuzne vile širom sveta i milione na računu

Šoji je ispričao kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažovala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u seks šop. „Slušao me je bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u seks šop. Osećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje“, otkrila je ova klijentkinja.

Dok je razvijao ovaj neobičan biznis, usluge nije naplaćivao, dok danas za angažman uzme oko 100 evra.

Švrćaknje.rs / Foto: Printscreen Youtube/BBC Reel