Ako vam se jede nešto kremasto, ukusno, a lako za pripremu, karbonara je pravi izbor. Pronašli smo recept koji i Italijani koriste. Verujemo da sa ovom recepturom nema greške:
Biće vam potrebno:
- 4 jaja
- 200gr Pekorino Sira
- 150gr Pančete
- 200gr Špageti
Priprema:
U činiji umutiti 4 jaja. Narendati Sir i dodati ga jajima. Dobro promešati. Pančetu seći na tanke štapiće. Uključiti ringlu na nižu temperaturu i u hladan tiganj dodati pančetu. Nema potrebe da dodajete ulje! Na laganoj temperaturi dinstati.
U veliku šerpu sipati vodu i dodati kasiku soli. Kada voda proključa dodati špagete. Kad se panceta prodinstala i dobila lepu boju u nju dodati procedjene spagete.
Prelivu od jaja i sira dodati jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale špagete, dosta bibera i dobro promešati. Takodje dodati malo vode od spageta i u tiganj. Nakon toga smanjiti ringlu na najslabije i dodati preliv.
Dobro mešati na sasvim laganoj vatri da se ne jaja ne pretvore u kajganu. Kada dobijete kremastu smesu skinuti sa vatre i servirati!
Prijatno!
Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash
NE PROPUSTITE:
- PROKLETE PLANINE – Dom misterioznih jezera i jedino mesto u Srbiji, ali i čitavom Balkanu gde je priroda netaknuta
- SEDAM SRPSKIH ČUDA – Magična mesta naše zemlje od kojih zastaje dah
- PAZI SAD OVO – Divčibare nisu planina, već…
- NAJNOVIJI TREND ZALUDEO SVET – Pratite ove savete i vaš dom će izgledati kao delo vrhunskog dizajnera
- OVDE ŽIVE NAJZGODNIJI MUŠKARCI – Odgovor će vas možda iznenaditi