Ako vam se jede nešto kremasto, ukusno, a lako za pripremu, karbonara je pravi izbor. Pronašli smo recept koji i Italijani koriste. Verujemo da sa ovom recepturom nema greške:

Biće vam potrebno:

  • 4 jaja
  • 200gr Pekorino Sira
  • 150gr Pančete
  • 200gr Špageti

Priprema:

U činiji umutiti 4 jaja. Narendati Sir i dodati ga jajima. Dobro promešati. Pančetu seći na tanke štapiće. Uključiti ringlu na nižu temperaturu i u hladan tiganj dodati pančetu. Nema potrebe da dodajete ulje! Na laganoj temperaturi dinstati.

U veliku šerpu sipati vodu i dodati kasiku soli. Kada voda proključa dodati špagete. Kad se panceta prodinstala i dobila lepu boju u nju dodati procedjene spagete.

Prelivu od jaja i sira dodati jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale špagete, dosta bibera i dobro promešati. Takodje dodati malo vode od spageta i u tiganj. Nakon toga smanjiti ringlu na najslabije i dodati preliv.

Dobro mešati na sasvim laganoj vatri da se ne jaja ne pretvore u kajganu. Kada dobijete kremastu smesu skinuti sa vatre i servirati!

Prijatno!

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: