Za ovaj recept postoje razne varijante, a mi vam danas prenosimo autentični recept italijanskog kuvara Ženara Kontalda. Ukoliko ispratite sve korake, sos će svaki put biti savršeno ukusan.
Potrebno je:
- 50 ml maslinovog ulja
- 25 g maslaca
- 1 luk, sitno naseckan
- 1 stabljika celera, sitno naseckana
- 1 šargarepa, sitno naseckana
- 150 g pančete, naseckane na kockice
- 200 g mlevene junetine
- 200 g mlevene svinjetine
- 200 ml crnog vina
- 2 kašičice koncentrata paradajza
- 200 ml pilećeg temeljca
- 400 g taljatela

Priprema:
Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i maslac na tiganju, dodajte luk, celer, šargareu i pančetu i ostavite na laganoj vatri oko 10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte meso i dobro ga prodinstajte. Pojačajte vatru, dodajte vino i pustite da ispari. Pire od paradajza razredite sa 100 ml temeljca, pa ga umešajte u meso.
Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem i kuvajte bolonjeze na laganoj vatri dva sata, s vremena na vreme mešajući i dodajući preostali temeljac kako se sos ne bi isušio. Sklonite sa vatre i poslužite ga uz sveže kuvane taljatele.

Izvor:zena.blic.rs / Foto:Unsplash
NE PROPUSTITE:
- ZAŠTO JE JUČE KASNIO cRNI DIM IZ KAPELE – Šta se to dogodilo iza zatvorenih vrata Konklave?
- NA TLU NAJMANJE DRŽAVE NALAZI SE NAJVEĆA CRKVA NA SVETU – Na izgradnji grandioznog spomenika hrišćanstva učestvovali su najveći umetnici svih vremena
- TOP 3 MESTA ZA PORODIČNI IZLET U BLIZINI BEOGRADA
- OVO JE NAJČISTIJA REKA U SRBIJI – tirkizni biser okružen prirodom od koje staje dah, mističnim pećinama i brojnim manastirima
- TOP 5 DESTINACIJA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE – Ne zna se koje mesto je lepše i gde ćete bolje napuniti baterije
- KAD OVDE ZAKORAČITE KAO DA STE DOŠLI NA NEKU DRUGU PLANETU – Ovo je verovatno najdivniji aerodrom na svetu