
Za ovaj recept postoje razne varijante, a mi vam danas prenosimo autentični recept italijanskog kuvara Ženara Kontalda. Ukoliko ispratite sve korake, sos će svaki put biti savršeno ukusan.
Potrebno je:
- 50 ml maslinovog ulja
- 25 g maslaca
- 1 luk, sitno naseckan
- 1 stabljika celera, sitno naseckana
- 1 šargarepa, sitno naseckana
- 150 g pančete, naseckane na kockice
- 200 g mlevene junetine
- 200 g mlevene svinjetine
- 200 ml crnog vina
- 2 kašičice koncentrata paradajza
- 200 ml pilećeg temeljca
- 400 g taljatela

Priprema:
Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i maslac na tiganju, dodajte luk, celer, šargareu i pančetu i ostavite na laganoj vatri oko 10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte meso i dobro ga prodinstajte. Pojačajte vatru, dodajte vino i pustite da ispari. Pire od paradajza razredite sa 100 ml temeljca, pa ga umešajte u meso.
Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem i kuvajte bolonjeze na laganoj vatri dva sata, s vremena na vreme mešajući i dodajući preostali temeljac kako se sos ne bi isušio. Sklonite sa vatre i poslužite ga uz sveže kuvane taljatele.

Izvor:zena.blic.rs / Foto:Unsplash
NE PROPUSTITE:
- BISER GRČKE ZA KOJI JE MALO KO ČUO – Ova destinacija je pravi raj za oči
- LEPTIR OSTRVO, najautentičnije mesto u čitavoj Grčkoj – Bogata istorija, specifična arhitektura i zadivljujuća priroda spajaju se ovde
- OVO SELO ZOVU SRPSKA SORBONA – Čak 48 doktora nauka i 3 akademika je rođeno tu
- OVAKVE BILJKE RASTU SAMO NA JEDNOM MESTU NA SVETU – Vodimo vas u obilazak najneverovatnijeg ostrva na planeti
- OVE STVARI SU U IRANU STROGO KAŽNJIVE – Nikad vam ne bi ni palo na pamet jer je kod nas to uobičajeno
- PRELEPE U SVAKO DOBA GODINE – Ove planine u Srbiji su idealne za vikend beg iz grada