Ovde ćete naći na gostoljubive lokalce, miran način života, neverovatne lagune i prizore koji zauvek ostaju urezani u sećanje.

Ostrvo Aitutaki je možda i najlepše mesto na Planeti, a nalazi se u Južnom Pacifiku, u blizini Novog Zelanda, u sklopu Kukovih ostrva kojih ima ukupno 15.

Sa populacijom od oko 2.000 stanovnika i površinom od 18,05 kvadratnih kilometara, Aitutaki je jedno od najpoznatijih i najlepših ostrva ove regije. Sa belim plažama, kristalno čistim tirkiznim morem i gustim zelenim palmama, Aitutaki se s punim pravom može nazvati rajskim ostrvom.

Zamislite arhipelag koji izgleda kao pravi tropski raj – čist, autentičan, bez čuvenih hotela i sa malim brojem posetilaca – e baš tako izgleda ovo ostrvo. I same fotografije očaravaju, a zamislite samo kao ono izgleda uživo.

Ovaj prekrasni deo sveta je svojim različitim kulturama i rajskim lepotama inspirisao brojne svetske umetnike… i svako ko je u mogućnosti treba da poseti ovu tačku sveta.

Iako je turizam glavni izvor prihoda na ovom ostrvu, nećete naići na gužve. Velikih hotelskih lanaca nema. Svi smeštajni kapaciteti ovde su u vlasništvu lokalnih porodica, a kombinuju tradicionalni i moderni dizajn.

Na Kukovim Ostrvima ne postoji zdanje više od visine kokosove palme.

Ovde možete iskusiti pravu avanturu ili se potpuno odmoriti, u zavisnosti šta želite. Možete roniti, krstariti, iznajmiti kajak ili jahtu ili pecati.

Posebno zanimljivo iskustvo je blizak susret sa kitovima

Ako Kukova Ostrva posetite između juna i oktobra, imaćete sreću da vidite migraciju grbavog kita iz Australije i sa Novog Zelanda preko Pacifika. Kitovi se mogu videti i sa obale, a za posmatranje je najbolja zapadna strana Rarotonge. Postoje i organizovane brodske ture.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Island Awe

NE PROPUSTITE: