Kada kažemo stjuardesa većina pomisli na ženu koja živi odlično od svoje plate, u pauzama između dva leta obilazi egzotične destinacije i uvek je odlično raspoložena – ili kraće rečeno – ima savršen život. A da li je zaista tako? Kako izgleda život stjuardese otkrila je Emilija Džordž koja je radila na brojnim privatnim letovima.

Ona nije „obična“ stjuardesa, ona je vip stjuardesa, a u razgovoru za britanski Telegraf obnjasnila je bliže šta to znači i sa čime se sve susretala.

Kako kaže, uglavnom je bila u društvu enormno bogatih ljudi i često se sretala sa bizarnim zahtevima koje su imali za nju.

Naime, sastavni deo posla stjuardese na VIP letovima mogu da budu i pozivi na intimnu večeru, neprimereno dodirivanje, neočekivane posete u hotelu, ali i još mnoštvo nezamislivih stvari. Otkrila je da za ovaj posao osoba mora da bude veoma diskretna i spremna na buran raspored. Ključno je, kaže, znati da se nosite sa zahtevnim klijentima čije želje često znaju da budu van granica zdravog razuma.

 „Kada možete sebi da priuštite privatni let, novac vam nije problem. Bilo je tu večera od milion funti, salate od 700 dolara, pa čak i teretana u avionu ili diskoteke sa šipkama na kojima devojke mogu da plešu… Videla sam čak i presto od zlata“, ispričala je Emiljia. 

FINANSIJSKI GIGANTI – One su NAJBOGATIJE žene na svetu

„Dešavalo se da je čovek koji je iznajmio avion iznenada želeo da sleti, mnogo pre nego što smo stigli na odredište jer mu se prijela hrana iz Meka.“… „Jednom sam posluživala losos kojemu su ceo njegov život puštali klasičnu muziku“,

„Vlasnik jednog privatnog aviona je imao čak i nastrane uniforme za stjuardese, koje su morale da nose sve vreme, a one koje bi odbile ne bi dobro prošle.“

Kao dobre strane posla i ono zbog čega ga ne napušta navodi ogromne dnevnice i od nekoliko hiljada dolara, skupe pokone, šminku i odeću, kao i brojne VIP ulaznice. Odsedala je u najskupljim hotelima i jela u najboljim restoranima, a često je dobijala i svog privatnog vozača do sledećeg leta. Uniforme su većinom radili čuveni dizajneri, a mogla je da jede sve što jedu i klijenti u avionu. 

Da zaključimo, biti vip stjuardesa donosi lepu zaradu, ali je cena koju plaćate visoka.

EVO ZAŠTO STJUARDESE NOSE MARAMU OKO VRATA – Razlog nema nikakve veze sa estetikom i modom

Švrćkanje.rs / Foto: Pexels

NE PROPUSTITE: