Ovaj neobičan gradić je za mnoge turiste nepoznanica, a vredi ga posetiti

Ronda se nalazi u pokrajini Malaga i mnogi smatraju da spada u najstarija naselja na svetu. Međutim, ovaj grad od ostalih izdvaja njegova neobična arhitektura, kao i priroda u kojoj je podignut.

Ronda se nalazi u Španiji, usred planinskog venca Seranja de Ronda. Meštani ovde žive na ivici 120 metara visokog i 70 metara širokog kanjona, po čemu je Ronda jedan od najinteresantnijih gradova na planeti.

Život na ivici je meštanima svakodnevica i ne bi ga menjali za život na bilo kom drugom mestu.

Grad se prostire na dve litice, između kojih protiče brza planinska reka Guadalevin. U njemu živi oko 35.000 stanovnika, a podeljene delove grada vežu tri mosta, Puente Romano, Puente Vieho i Puente Nuevo. Poslednji most je podignut na izuzetno nezgodnom mestu, čak 120 metara iznad kanjona.

Pored arhitekture i istorije, grad je poznat i po činjenici da se u njemu i dalje praktikuju čuvene borbe sa bikovima.

Svake godine se održava festival „Feria Goyesca“ posvećen ovoj tradiciji. Sve se dešava na Trgu bikova, Plaza de toros, gde se nalazi i muzej posvećen borbi.

Upravo u ovom gradu se nalazi arena za borbu sa bikovima, druga po veličini u Španiji.

Ronda je oduvek bilo privlačno okruženje mnogim umetnicima. Američki pisac Ernest Hemingvej je bio jedan od njih, često je posećivao ovo mesto i uživao u njemu.

Izvor: Tumagazin.rs / Foto: Pixabay/Unsplash

NE PROPUSTITE: