Ako razmišljate o putovnju ovih dana, izaberite neku od ovih destinacija. Posebno su lepe na jesen, kad lišće požuti i svaki od ovih gradova počne da odiše nekom posebnom, romantičnom energijom.

Ako ste se umorili od svakodnevnih obaveza i potreban vam je kratak predah i promena rutine, imamo sjajne predloge za vas. Putovanje u neki od ovih gradova je idealan način da prikupite energiju za nove radne i životne pobede.

Mnoge agencije su spremile prilične popuste kada su jesenja putovanja u pitanju, pa ćete moći po vrlo povoljnim cenama da krenete u avanturu.

Gradovi Evrope tokom cele godine širom otvorenih kapija dočekuju turiste iz svih krajeva sveta. Istovremeno, jesenja putovanja su sve popularnija, a upravo evropski gradovi se ističu kao neke od omiljenih destinacija za uživanje u bajkovitim, jesenjim čarima. 

Ova 4 grada su najlepša baš u ovom periodu:

PRAG

Prag je glavni grad Češke, važi za jedan od najlepših i najočuvanijih gradova istočne Evrope. Grad koji živi punim plućima, a upravo svojim romantičnim izgledom privlači sve veći broj turista. Ovo je grad koji nudi svakom po nešto i koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Može se pohvaliti nadimcima ,,zlatni grad” i ,,grad hiljadu tornjeva”. I zaista, ukoliko pogledate njegovu preko hiljadu godina staru panoramu, videćete bezbroj crkava sa njihovim zvonicima i tornjevima, koje Prag čine jednim od najvažnijih arhitektonskih blaga na svetu. Svaka šetnja Pragom je i šetnja kroz istoriju, jer se ovde prepliću odlično očuvane građevine iz perioda gotike, romanike, renesanse i secesije, i stvaraju kontrast sa starim praškim dvorcem.

KOKA KOLA JE PROVIDNA, SLADOLED OD ZLATA, A U BOLNICAMA JE HRANA BOLJA NEGO U POJEDINIM HOTELIMA – Da Li Možete Da Naslutite O Kojoj Zemlji Govorimo?

AMSTERDAM

Zahvaljujući njegovoj manjoj veličini i bezbrojnim muzejima, Amsterdam ima više kulture po glavi stanovnika nego bilo koji drugi grad na Zemlji.

Ali ne radi se o kvantitetu nad kvalitetom: Tu je muzej Van Goga, Stedelijk, Rajksmuzeum koji sadrže dela i radove svetske klase, dok Kuća Ane Frank pruža mučan uvid u nevolje Jevreja tokom Drugog svetskog rata.

Prestonica Holandije ima više kanala od Venecije, veoma je liberalna u pogledu seksa i droga, uglavnom svi voze bicikle, a neki stanovnici žive i na brodovima.

OVO SU NAJJEFTINIJE ZEMLJE ZA ŽIVOT: Sa Minimalcem Tamo Se Živi Bogovski

LUGANO

Lugano se nalazi na istoimenom jezeru, koje je pozicionirano južno od Alpa. Svake godine ovaj grad poseti veliki broj turista, a kad budete videli fotografije biće vam jasno i zašto je to tako. U ovom gradu sve je magično i odiše laganom i romantičnom energijom.

Turistima se posebno dopada italijanska arihtektura koja dominira, prelepo jezero, kao i parkovi koji ga okružuju.

FIRENCA

Firenca je prestonica italijanske regije Toskana i najnaseljeniji grad u toj regiji sa oko 380.000 stanovnika.

Ima veoma bogatu istoriju. Firenca se smatra jednim od najbogatijih gradova srednjevekovne Evrope, a mnogi veruju da je ona kolevka renesanse, te je tako dobila nadimak „Atina srednjeg veka“.

Firenca je rodno mesto Lorenca de Medičija, člana jedne od najvažnijih italijanskih plemićkih porodica.

VODIMO VAS U KATAR – DRŽAVU GDE ŽIVI LUKSUZ: Ovo Sigurno Niste Znali O Domaćinu Svetskog Prvenstva U Fudbalu

Puna je renesansnih spomenika, crkava i građevina, a najpoznatija atrakcija Firence je čuvena katedrala Santa Marija del Fjore, poznata još i kao Duomo

Koji grad je na vas ostavio poseban utisak? Pišite nam u komentarima…

Švrćkanje.rs / Foto: Pixabay, Unsplash

NE PROPUSTITE: