Neverovatno!

Pixsell je objavio listu najdužih plaža na svetu, a na prvom mestu je plaža, za koju, slobodno, možemo reći da je geografsko čudo. Reč je o plaži Praia Do Cassino koja se nalazi na obali Atlantika i dugačka je 254 kilometra.

Nalazi se u Brazilu i zbog svojih prirodnih lepota je omiljena među putnicima koji vole avanture. Izlasci i zalasci sunca su posebno magični.

Proteže se od Rija do Urugvaja, a potrebno je sedam dana da je prepešačite. Poznata je po belom pesku, tirkizno-plavoj vodi i prijatnoj temperaturi.

Sa svojim ogromnim vodenim prostranstvima i talasima ova plaža je raj za ljubitelje vodenih sportova. Surferi će uživati u savršenim talasima, kajtsurferi i jedriličari u vetrovima koji zvižde uz obalu. Dostupni su i izleti brodom, kao i ronilački izleti.

Pored pejzaža i raznovrsnog spektra aktivnosti koje odgovaraju svim putnicima, Praia Do Cassino je stanište jedinstvenog ekosistema. Spektakularne peščane dine, koje se protežu kilometrima, čine krhko ekološko okruženje od suštinskog značaja za lokalni biodiverzitet.

Posetioci imaju priliku da otkriju ovo netaknuto prirodno bogatstvo i vide raznovrsnost divljih životinja i biljaka koje nalaze utočište u ovom posebnom ekosistemu.

Na drugom mestu je plaža u Australiji Ninety Mile Beach, koja je duga 145 kilometara.

Izvor:Novosti.magazin/RTS / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: