Nova godina samo što nije. Dok se okrenemo već će biti 31. decembar, a kazaljke će otkucati ponoć. Zato počnite na vreme da razmišljate o poklonima za drage ljude.

Što se nas tiče, biranje darova je jedna od omiljenih aktivnosti u ovom periodu, a da li ste znali da postoje određeni pokloni koje, prema verovanju, ne treba nikako darovati dragim ljudima jer privlače negativnu energiju?

Dakle, verovanje kaže da se ispod jelke nikako ne smeju naći ovi pokloni:

1. Oštri predmeti

Makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne.

2. Ogledalo

Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

3. Posuđe

Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

4. Sat

Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje.

5. Novčanik

Isto kao sa posuđem, ni novčanik se ne poklanja prazan. Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocenosti…

6. Biseri

Veruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza siročića i udovica, i baš zato je verovanje o poklanjanju bisera i nastalo.

7. Šal ili marama

Donose nevolje i loše ljude u život onog koji dobija ovakav poklon.

8. Pažljivo s knjigama

Možete ih poklanjati prijateljima i rodbini, ali ne i suprugu / supruzi. Veruje se da ovaj poklon u braku može da privuče izdaju.

Bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, setite se jednog – ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!

Izvor: Stil / Foto: Pexels/Pixabay

NE PROPUSTITE: