Da su se samo oni pitali, ove priče nikad ne bi dospele u javnost, ali…

Britanska kraljevska porodica uvek je u centru pažnje, pa se tako neretko dešavalo da u javnost dospeju i priče koje se oni trude da sakriju. Od torbi punih para za princa Čarlsa, preko krvavih dijamanta Megan Markl, nagih fotografija, poreskih rajeva i optužbi sa seksualno zlostavljanje protiv princa Endrua, ovo su pet najvećih skandala članova porodice kraljice Elizabete II, piše Nova.

Donosimo vam priču o 5 najvećih skandala najpoznatije porodice na svetu za koje oni nisu želeli da javnost sazna:

Princ Čarls i koferi puni para

Princ Čarls, princ od Velsa, prihvatio je isplatu od milion funti od porodice Osame Bin Ladena. Princ je primio novac od dvojice polubraće Bin Ladena 2013. godine, dve godine nakon što je vođe Al Kaide ubijen.

Klarens Haus, rezidencija princa Čarlsa, oglasila se po ovom pitanju i saopštila da je obavljena temeljna provera, kao i da je odluka o prihvatanju novca bila na poverenicima. Kako se ističe, porodica Bin Laden se odrekla Osame još 1994. godine i nema nagoveštaja da su njegova polubraća bila povezana sa njegovim terorističkim aktivnostima.

Ovo je princu Čarlsu treći put za godinu da se našao u epicentru skandala oko velikih donacija koje je dobila njegova dobrotvorna organizacija ali nelegalnim putem.

SVOJU SREĆU SU SKUPO PLATILE – Evo Čega Su Sve Morale Da Se Odreknu Žene Udate Za Vladare Britanske Kraljevske Porodice

Princ Endru i slučaj Epstajn

Britanski princ Endru povukao se sa javnih dužnosti i izopšten je od strane pojedinih članova porodice nakon što je umešan u skandal u kojem je centralna figura bio američki finansijer Džefri Epstajn. Epstajn je bio uhapšen zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnica, a kasnije je u zatvoru izvršio samoubistvo.

Skandal je eskalirao nakon Endruovog intervjua na televiziji krajem 2019. godine posle kojeg je naišao na osudu javnosti. Građani Velike Britanije su mu zamerili što je nije pokazao saosećanje sa žrtvama Epstajnovog zlostavljanja.

U javnosti se pojavila i fotografija na kojoj britanski princ Endru drži ruku oko struka tada maloletne Virdžinije Roberts Đufre, koju mu je podvodio Džefri Epstajn. Princ je isprva odbacivao optužbe da je silovao Virdžiniju, ali je pristao na nagodbu sa oštećenom, zbog koje je morao da plati milione odštete.

U OVIM ZEMLJAMA ŽIVE NAJRUŽNIJE ŽENE SVETA – Istraživanje Pokazalo

Kraljica i „Panama papiri“

Najdugovečnija britanska vladarka u istoriji, pokojna kraljica Elizabeta II našla se u centru pažnje u negativnom smislu 2015. godine, kada su se pojavili navodi da skriva svoje bogatstvo u tajnim poreskim rajevima. Ovi navodi su predstavljeni u slučaju „Panama papiri“.

Slični navodi su ponovljeni i 2017. godine. Kako pišu svetski mediji, oko 12 miliona evra njene privatne imovine završilo na Kajmanskim i Bermudskim ostrvima. Elizabetin računovođa Kris Adkok nije demantovao navode da je ona investirala u ofšor kompanije.

Ovo je podelilo britansku javnost, jer iako njena ulaganja nisu bila ilegalna, mnogi smatraju da engleska kraljica nije trebala da ulaže u takve kompanije i da gleda da plati manji porez.

OVA ŽENA JE BILA INSPIRACIJA ZA PRIČU O SNEŽANI I 7 PATULJAKA – Ipak, Njen Život Nije Bio Nimalo Bajkovit

Hari u nacističkoj uniformi i nage fotografije

Jedan od najvećih skandala dogodio se 2005. godine kada je princ Hari imao 20 godina. On je tada na jedan maskembal došao u nacističkoj uniformi.

Ova fotografija je odmah dospela na naslovne strane svih svetskih medija sa naslovom „Hari je nacista“, a javnost je bila zgrožena prinčevim potezom. Hari se kasnije izvinio javnosti, ističući da je „to bio veoma loš izbor“.

Ipak to ga nije sprečilo da nastavi sa skandalima, pa su se tako 2012. godine pojavile fotografije na kojima potpuno nag.

ONE SU NAJLEPŠE ŽENE ARAPSKIH VLADARA I ŠEIKA: Kupaju Se U Luksuzu, Oblače Po Poslednjoj Modi, U Muževe Gledaju Kao U Bogove (FOTO)

U to vreme se provodio sa prijateljima u Las Vegasu, a jedna od devojka koja je sa njima igrala bilijar u skidanje, napravila je fotografije na kojima se vidi Harijeva zadnjica. Palata se izvinila zbog prinčevog ponašanja.

Meganini „krvavi dijamanti“

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, često je tema brojnih medijskih naslova. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste njen nakit, koji ističe kad god joj se ukaže prilika. Ljudima je posebno zapao za oko prsten koji Megan nosi na malom prstu, a oko kog se pominje nekoliko „teorija“.

Dijamanti koji su korišćeni za misteriozni prsten koji Megan Markl nosi na malom prstu, takođe su pretvoreni i u minđuše koje je vojvotkinja od Saseksa nosila tokom parade „Pozdrav bojama“ u Velikoj Britaniji.

Sumnja se da je reč o takozvanim „krvavim dijamantima“ koje je dobila na poklon sa Bliskog istoka. Hari i Megan su ove navode negirali.

Ova priča dolazi nakon što je Megan kritikovana kada se ispostavilo da je na turneji po Fidžiju nosila par blistavih dijamantskih minđuša koje su bile venčani poklon saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, koji je optužen da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija.

HOROR, A NE BAJKA – Prva Verzija Priče O Crvenkapi Je Zastrašujuća

Izvor: Nova.rs / Foto: Printscreen Youtube/Real Royalty

NE PROPUSTITE: