Kažu da je ovo omiljena poslastica u Nigeriji. Ni ne čudi kada je ukus fenomenalan.

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojsi:

  • 2 šolje brašna
  • 1/2 šolje šećera (prilagodite ukusu)
  • 1 kašičica aktivnog suvog kvasca
  • Muškatni oraščić
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja tople vode
  • Biljno ulje za prženje

Priprema:

U maloj posudi rastvorite kvasac u oko 1/4 šolje tople vode. Ostavite da odstoji oko 5-10 minuta dok ne postane penasta. U većoj činiji pomešajte brašno, šećer, muškatni oraščić i prstohvat soli.

Sipajte mešavinu kvasca u suve sastojke. Postepeno dodajte preostalu mlaku vodu uz mešanje. Nastavite da mešajte dok ne dobijete glatko i blago rastegljivo testo.

Pokrijte činiju čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se testo diže na toplom mestu oko 1 sat. Trebalo bi da se udvostruči. U dubokom loncu ili tiganju zagrejte biljno ulje, a zatim rukama ili kašikom grabite male delove testa i pažljivo ih ubacite u vrelo ulje. Možete koristiti palac da gurnete testo sa kašike u ulje, stvarajući okrugli oblik.

Pržite puff puff dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svih strana, povremeno ih okrećući kako biste obezbedili ravnomerno kuvanje. Ovo bi trebalo da traje oko 2-4 minuta. Pržene lisnate pufove izvadite iz ulja šupljikavom kašikom i stavite ih na tanjir obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja. Pustite da se puf malo ohladi pre serviranja.

Izvor:Pulse.ng / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: