Online kutak rezervisan za geografiju na malo zanimljiviji način!

Dobro nam je poznato da su italijanke, gotovo sve do jedne, zgodne… izgleda da tajna savršene linije leži u ovoj večeri. Ukus je savršen, a dobra strana je što je i niskokalorično.

Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:

  • 250 g palente
  • 1 l vode
  • 1/2 kašičice soli
Priprema palente

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.

Ovako spremljenu palentu možete da koristite kao večeru, a uz nju možete poslužiti po želji ili kefir i sir ili grilovano povrće. Na taj način ćete dobiti niskokalorični obrok koji će vas brzo zasititi.

Detaljnije pogledajte u videu:

Izvor:Stil / Foto:

NE PROPUSTITE:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i ovde: