Ukoliko su vam tradicionalne i uobičajene kombinacije ukusa dosadile, isprobajte piletinu na kineski način – osuševićete se sigurno.

Danas piletinu pržimo u medu, belom luku i soja sosu.

Za ovo, egzotično jelo biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 30 ml soja sosa
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 450 g pilećeg filea, isečenog na komadiće
  • 2 srednje slatke crvene paprike, isečene na komadiće
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • mlada luka, tanko naseckana
  • 1 kašika susama
  • kuvani pirinač

Priprema:

U maloj činiji umutite kukuruzni skorb, soja sos, vodu i med, dok se ne sjedine. U velikom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Ubacite piletinu; dinstajte i mešajte, 4-5 minuta. Sklonite iz tiganja na tanjir.

U istom tiganju zagrejte preostalu kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Ubacite crvene paprike i pržite ih i mešajte dok ne omekšaju, 2-4 minuta. Dodajte beli luk, pržite i mešajte još 1 minut.

Umutite mešavinu kukuruznog skroba u tiganj. Pustite da proključa i kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Umešajte piletinu. Pospite mladim lukom i susamom. Servirajte sa pirinčem i indijskim orahom po želji.

Izvor:Stvarukusa

NE PROPUSTITE: