Sad je vidiš, sad je ne vidiš. Ova turističa atrakcija svake godine beleži sve veći broj posetilacaPlaža koja nestaje je apsolutni hit među turistima

I nama je bilo čudno kada smo čuli za plažu koja nestaje i menja oblik, ali ona zaista postoji. Nalazi se u Grčkoj i nosi naziv Posidi… Objasnićemo vam o čemu se radi:

Osim što je veoma interesantna, veoma je i opasna zbog jakih struja koje su tu skoncentrisane, pa zato pažljivo ako se tamo zaputite. Kupanje se ne preporučuje. Biće dovoljno da uživate u pogledu. Međutim, ni ta činjenica ne smanjuje želju turista da je posete.

Posidi se nalazi na jugozapadnoj obali Kasandre, od Soluna je udaljen oko 100 km, a od Beograda oko 740 km. Radi se o namenski izgrađenom turističkom mestu čija je glavna atrakcija “plaža koja menja oblik”.

LEBDEĆI HRAM U KINI – Ova neverovatna građevina već 1.500 godina prkosi gravitaciji (VIDEO)

Zbog plime i oseke, oblik ove plaže se menja i uvek je drugačiji, najviše zahvaljujući neobičnom Posidi rtu.

Plaža je uska i dugačka, organizovana i proteže se sve do čuvenog rta, odnosno peščanog spruda koji zalazi duboko u more. Dug je oko kilometar, pesak je sitan i gotovo potpuno beo, a more prelepo čisto i tirkizno.

Evo šta meštani kažu o ovoj plaži, prenposi “Grčki kutak“:

“Posidi je tačka koja spaja Solunski zaliv sa Egejskim morem. Oblik ove plaže se menja usled plime i oseke… Kada duva severac vrh (ili Miti-nos, kako ga Grci zovu) okreće se ka Solunskom zalivu, a kada duva južni vetar, okreće se na suprotnu stranu, ka mestu Posidi. U okolini, u svim vremenskim uslovima, ima jakih struja. Stariji su nam uvek govorili da se nikada ne kupamo na samom vrhu Posidi plaže jer struje vuku kao usisivač. Poslednjih godina se dešava upravo suprotno. Mnoštvo turista se kupa ne mareći za struje. Svake godine se neko udavi baš ovde.“

NAJFASCINANTNIJE MESTO NA PLANETI – Ne morate otići na Mars da biste videli kako tamo izgleda – Dovoljno je da posetite OVO mesto (VIDEO)

Izvor: Bizportal.rs / Foto:Printscreen Youtube/LiewerLine

NE PROPUSTITE: