Svima nam je dobro poznat onaj scenario u kojem mesecima sve što više ne koristimo, a žao nam je da bacimo… jer, ko će znati, možda nam zatreba… odlažemo na tavan, pa kad se na kraju godine popnemo zateknemo džumbus koji ni sami ne možemo da raspetljamo.

E, pa uz pomoć ovih jednostavnih trikova ćete u svakom momentu znati gde vam šta stoji i sa lakoćom ćete to moći da uzmete bez da satima preturate po ostavi.

Za početak će vam biti potrebne police i kutije. Nabavite i samolepljive papire, jedan papir i olovku.

Police otvorenog tipa su neophodne u svakom skladištu, ostavi, tavanu. Na njih ćete poređati kutije u koje ćete odlagati stvari koje trenuno ne koristite. Iako malo ko reši da kupi police za ostavu, jer uvek ima prečih stvari koje su nam potrebne, ovaj korak će vam uštedeti dragoceno vreme. Osim toga, po povoljnijim cenama ih možete naći u Ikei, recimo.

Dakle, kada ste nabavili police, na njih poređajte kutije. Kutije popunjavajte tako da stvari iz iste grupe stavljate zajedno, Na primer, dečiju garderobu ili igračke, kancelarijski pribor, dekoraciju… Neka svaka kutija bude poseban „folder“. Na kutije nalepite papiriće na koje ćete napisati šta se nalazi unutra.

kutije

Stavite predmete koji će vam češće trebati ispred

Sve do čega ćete morati često da dolazite treba da bude postavljeno prema prednjoj ostave. Na taj način, kad god vam zatrebaju ti predmeti, oni su lako dostupni i ne morate da “kopate” da biste ih pronašli.

Ukoliko volite potpunu organizaciju možete na papiru napraviti „mapu“ skladišta sa isrtanim policama gde ćete zapisati gde šta stoji. Na ovaj način ćete dodatno skratiti vreme traženja po tavanu.

Uredjenje ostave

Švrčkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: