Uvek je dobro znati kakva pravila vladaju u ostatku sveta…

Donosimo čak osam stvari koje su veliko “ne” u Španiji:

Ne šetajte se ulicom u kupaćem kostimu

Kada završite sa brčkanjem u moru i leškarenjem na plaži, trebalo bi da se obučete. Protivzakonito je izlaziti na ulice dok nosite samo šorts ili bikini. Ako želite da izbegnete novčanu kaznu, uvek imajte na umu da treba makar da se ogrnete nekom velikom maramom pre nego što krenete sa plaže.

Ne ignorišite zastave na plaži

Španska obala ima sistem upozorenja koji se koristi da obavesti posetioce o bilo kakvoj predstojećoj opasnosti u okeanu. To se zove „sistem zastave“. Ako brinete o bezbednosti, onda  ćete obratiti pažnju na sva upozorenja koja se odnose na velike talase ili jake podvodne struje.

ODLUKA JE PROMENJENA U POSLEDNJEM ČASU – Evo zašto danas kip Isusa Spasitelja u Rio de Ženeiru umesto da drži krst ima raširene ruke

Španija
Španija

Ne pričajte o religiji

Ne upuštajte se u nepotrebne razgovore i polemike o veri sa Špancima. Katolicizam je najpopularnija religija u zemlji, a Španci svoju religiju shvataju veoma ozbiljno. Da biste izbegli da pređete granicu tolerancije ili da iskažete nepoštovanje, najbolje je da u potpunosti izbegnete ovu temu.

Ne žurite

Ako ste navikli na brzu uslugu kad god izađete, biće vam potrebno vreme da se naviknete na spori tempo Španaca. Naročito u restoranima. Nemojte se iznenaditi ako budete morali da sačekate da konobar preuzme vašu porudžbinu, a verovatno će proći dosta vremena i dok vam hrana ne bude servirana.

U MNOGIM AMERIČKIM HOTELIMA SOBA BROJ 420 NE POSTOJI – Verovali ili ne, ovo je razlog

Španija, restoran
kafić u Španiji

Ne zaustavljajte se zbog policajca u civilu

Ako vas zaustavi policajac u civilu, znajte da je reč o prevari. Prema turističkim savetima, kriminal je relativno nizak u Španiji. Ali lopovi nisu neuobičajeni i mogu se prerušiti u policajce da bi vas uhvatili nespremne. U Madridu i Barseloni, kriminalci često posećuju turističke oblasti, a mnogi posetioci su bili žrtve džeparoša, pljački i povremenih nasilnih napada.

Ne vozite bez dozvole

Imajte na umu da oni insistiraju na međunarodnoj vozačkoj dozvoli, pa ne iznajmljujte automobil ako je nemate. Nećete morati da brinete o potencijalnoj novčanoj kazni i zapleni vašeg iznajmljenog automobila dok istražujete grad.

IZGLEDA KAO ŠUMA, A ZAPRAVO JE ZGRADA – Na ovakvom mestu je milina živeti

Španija
Sevilja, Španija

Izvor:24sedam.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: