Ovo šarmantno mesto vredi posetiti

1979. godine je na Malti, za potrebe snimanaj filma o Popaju napravljena scenografija, a kada je snimanje završeno, ona je tu i ostala i kasnije je pretvorena u turističku atrakciju koja nosi naziv “Popeye Village”, poznato i kao “Sweethaven Village” i nalazi se na severozapadnoj obali Malte.

Ceo kompleks izgleda kao ribarski grad iz 19. veka, a svaki detalj je baziran na popularnom stripu i crtanoj seriji o mornaru Popaju.

Selo čini 19 drvenih kućice na litici s pogledom na zaliv Ančor na Malti. Zanimljiva je činjenica da  se drvo za njihovu izgradnju uvozilo čak iz Holandije.

Popajevo selo, Malta

Ovo šarmantno mesto sa crtanog filma postalo je jedna od prepoznatljivih atrakcija Malte i privlači mnogo turista, posebno porodica s decom. Čim zakotačite ovde imaćete utisak da ste se vratili u detinjstvo i da “zakoračili” u pravi pravcati film.

Selo nudi razne zabavne aktivnosti za posetioce, uključujući šou sa likovima iz crtanog filma, avanture za decu, školu glume i druge interaktivne aktivnosti, a sigurno ćete sresti mornara Popaja lično, kao i njegovu devojku Olivu, ali i suparnika Badžu. Cena ulaznica menja se u zavisnosti od sezonr i kreću se od 10 do 15 evra.

Ovde dolaze oni koji žele da provedu lep dan, ali se neretno u Popajevom selu organizuju i rođendani, pa čak i venčanja.

Popajevo selo, Malta
Popajevo selo, Malta

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: