Otprilike jednu deceniju ljudi su verovali da pingvin visok 4,5 m živi na plaži Clearvater.

1948. godine na plaži Klirvoter Bič na Floridi pojavili su se džinovski tragovi koji su uneli nemir među stanovnike. Otisci dugački oko 35 santimetara i široki 28 izgledali su kao da izranjaju iz mora, koračaju nekoliko metara duž obale i onda se vraćaju u more.

Ubrzo nakon pojave ovih tragova građani su počeli da prijavljuju da su videli čudna stvorenja. Učenici škole Dunedin tvrdili su da su videli zver – koja je izgledala kao krzneni džin, kako pliva u vodi, dok je par koji je šetao plažom tvrdio da je video ogromno stvorenje kako se gega u blizini vode pre nego što se vratilo u more.

Tragove je istražila policija, ali i britanski biolog Ivan Terens Sanderson, koji je rekao da je krivac za otiske stopala džinovski pingvin visok 4,5 metara.

Punoih 10 godina ovi tragovi su se poavljivali na nekoliko plaža u Kaliforniji. Dugo niko nije mogao da rastumači ovu misterioznu pojavu… sve do 1988. godine.

Pingvin

Iza svega su se krila dva čoveka, zapravo.

Naime, 1988. godine, Toni Sinjorini je pozirao u velikim metalnim cipelama i priznao da je on glavni krivac za pojavu otisaka na po pesku govoreći da je samo želeo da se našali i dobro zabavi.

Sinjorini i njegov prijatelj Al Vilijams, koji je umro 1969. godine, videli su fotografiju otisaka dinosaurusa u National Geographic-u, i to ih je inspirisalo za njihovu veliku decenijsku šalu. Njih dvoje su napravili gigantske metalne čizme sa tri prsta, a potom bi redovno plovili malim čamcem tik uz obalu, pre nego što bi jedan od njih obuo cipele teške neverovatnih 14 kilograma i prošetao plažom, a nakon toga se vratio u čamac i nastavili bi dalje.

Da bi bili sigurni da sav trud neće biti uzaludan i da šala neće propasti, da su otisci stopala viđeni često bi prijavio jedan od njihovih prijatelja sledećeg dana.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE RPOPUSTITE: