Da zarađujemo koliko i oni, sigurni smo da bismo i mi odlučili da imamo privatno ostrvo. Složićete se, da je to investicija bez mane.

Pojedine poznate ličnosti ulažu u nekretnine, luksuzne automobile i obilazak najrazličitijih mesta na planeti, dok ima i onih koji više vole mir i tišinu. Upravo te uslove su dobili kada su odlučili da kupe privatna ostrva i iskeširaju ozbiljne sume novca.

Evo nekoliko poznatih koji u svom vlasništvu imaju privatno ostrvo:

Mel Gibson – ostrvo Mago

Ostrvo Mago je jedno od najvećih privatnih ostrva na Fidžiju, u južnom Pacifiku, koje je u vlasništvu poznatog glumca i reditelja Mela Gibsona. Kupio je ostrvo za otprilike 15 miliona dolara, neposredno nakon objavljivanja svog uspešnog filma, „Passion of the Christ“ (2004), prema Forbsu.

Kada očaravajuće ostrvo nije otvoreno za javnost, Gibson vodi privatnu stočnu farmu i učestvuje u drugim poljoprivrednim i ribolovnim projektima u pokušaju da sačuva prirodno stanje. Nekoliko čuvara je zaposleno da održavaju ostrvo Mago.

Prema Unique Properties, japanskoj korporaciji koja je prodala vulkansko imanje Gibsonu, ono je „u potpunosti oivičeno zaštitnim grebenima, plažama sa belim peskom i tirkiznim lagunama“. Zanimljivo je da mnoga tropska voća, povrće i druga flora rastu u izobilju zbog plodnog vulkanskog zemljišta koje se tamo nalazi.

Džoni Dep – Litl Hols Pond Kej

Priča se da se Džoni Dep zaljubio u netaknute Bahame dok je snimao jedan od svojih filmova, zbog čega je 2004. godine kupio jedno od ostrva u lancu Exuma, Litl Hols Pond Kej, za 3,6 miliona dolara, prema Forbsu.

U osamljenom utočištu se nalazi bujna vegetacija, šest snežno belih plaža i laguna okružena palmama. Dep je dve plaže nazvao „Gonzo“ i „Brando“, u znak počasti svojim mentorima Hanteru Tompsonu i Marlonu Brandu, dok su ostale nazvane po članovima njegove porodice.

Štaviše, Litl Hols Pond Kej se povezuje sa ostatkom sveta preko male platforme za pristajanje, napravljene za Depovu jahtu i nema nikakvu mrežnu povezanost.

Šakira – Ostrvo Bonds Kej

Davne 2011. godine, Šakira se udružila sa Rodžerom Votersom iz Pink Flojda i španskim pevačem Alehandrom Sanzom i kupila prelepo ostrvo sa belim peskom na Bahamima, piše Augustman.

Bonds Kej je kupljen za 16 miliona dolara, prema People-u, sa ciljem da postane ekološki prihvatljiva, bez ugljenika, luksuzna praznična destinacija za muzičare i umetnike.

Na skoro sat vremena leta od Majamija, ostrvo ima pet plaža koje uključuju privatnu plažu u uvali, pored nekoliko privatnih uvala, umetničkih galerija i luksuznih hotela.

Leonardo Di Kaprio – Ostrvo Blekador Kej

Godine 2005. glumac iz filma „The Wolf of Wall Street“ Leonardo Di Kaprio kupio je ostrvo Blekador Kej za 1,75 miliona dolara. Iako je cilj da se ostrvo pretvori u „luksuzno eko odmaralište fokusirano na velnes“, razvoj je još uvek u preliminarnoj fazi zbog protesta meštana i ribara Belizea.

Prema zvaničnom sajtu, Blackadore Caye, Restorejšn ajlend (Restorative Island) je opisan kao „jedno od najekskluzivnijih ostrvskih utočišta na svetu, koji se nalazi u prelepom Belizeu iza drugog najvećeg koralnog grebena na svetu“.

Štaviše, odmaralište će se fokusirati na „zdravlje, dobrobit i održivost, ‘životne kuće’ van mreže – istraživačku stanicu o klimatskim promenama i uticajima staništa, vodeći programe obnove i još mnogo toga.

Pamela Anderson – Ostrvo na obali Dubaija

Da bi vratio Pamelu Anderson, bivši muž Tomi Li joj je kupio i poklonio privatno ostrvo, na obali Dubaija.

Dok je Anderson želeo da ga pretvori u ekološko odmaralište, nije bilo razvoja. Sa sigurnošću se može pretpostaviti da ona zadržava ostrvo za sebe.

Jedan od poznatih glumaca koji ima svoje privatno ostrvo je Tajler Peri, koji je kupio Vajt Bej Kej na Bahamima da bi upravljao svojim privatnim avionom. Čak i Stiven Spilberg ima dva ostrva u arhipelagu Madeira, pored obale Portugala. Takođe, Džordž Kluni i njegova supruga Amal imaju veliku englesku vilu na privatnom ostrvu koje se nalazi na reci Temzi i preuredili su je dodajući zatvoreni bazen, kućni bioskop, privatnu kućicu za čamce i staklenu kuću.

Podsećamo, poznati bračni par Fejt Hil i Tim McGrav, koji su nekada posedovali privatno ostrvo na Bahamima, 2021. godine dali su nekretninu na prodaju za 35 miliona dolara.

Izvor:Bizlife.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: