Nekada davno, kada se nedeljni ručak praktikovao bez izuzetka i kada je porodica bila na okupu, trpezu nije mogao da preskoči čuveni rinflajš.

Ovo jelo služilo se nakon supe, a pre glavnog jela. Ipak, ako nas pitate, može se jesti i kao samostalno jelo jer sadrži sve neophodno. Tu je povrće, meso, ali i sos. Recept smo pronašli na Youtube kanalu alapacha.


Evo šta vam je sve potrebno za pripremu ovog čuvenog vojvođanskog specijaliteta:

  • krompir
  • šargarepa
  • celer (po želji)
  • luk (po želji)
  • 500 gr. junetine ili piletine
  • so
  • biber

Za sos:

  • kašika ulja ili masti
  • paradajz sok
  • 3 kašike brašno
  • aleva paprika
  • vegeta
  • biber
  • šećer

Priprema:

Sve sastojke stavite u šerpu, prelijte vodom i obarite. Nakon 45 miniuta sklonite sa ringle i izvadite povrće i meso.

Priprema sosa:

Stavite ulje u šerpu da se zagreje, pa dodajte brašno. Propržite nekoliko minuta, uz konstantno mešanje. Zatim, dodajte pola kašike aleve paprike i promešajte. Nakon toga dodajte 250 ml paradajza, vegetu, biber i šećer. Nastavite sa mešate dok se sos ne zgusne.

Prelijte povrće i meso sosom i ručak je spreman!

Izvor:alapacha / Foto:PrintscreenYoutube/alapacha

NE PROPUSTITE: