Ako još uvek niste smislili šta ćete danas za ručak, isprobajte ovaj recept!
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 3 kašičice ulja
- 3 jajeta
- 2 rendane šargarepe
- 3 mlada luka nasečena na kolutiće
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 4 šolje skuvanog, oceđenog i osušenog pirinča
- ¾ žolje smrznutog graška
- 3 kašičice soja-sosa
- so
- biber
Priprema
Zagrejte tiganj otprlike dva minuta i ubacite kašiku ulja. Ulupajte jaja sa dve kašičice vode i prstohvatom soli i stavite na vatru. Propržite jaja da ostanu vazdušasta oko pola minuta i sklonite na tanjir. U tiganj ulijte preostalo ulje, pa ubacite šargarepu i beli deo luka. Krčkajte oko dva minuta dok luk ne dobije lepu zlatnu boju. Dodajte potom i beli luk i đumbir i mešajte još minut. Ubacite pirinač, grašak i jaja, a zatim i soja-sos i držite na vatri uz mešanje još oko minut. Začinite solju i biberom i na kraju ubacite zeleni deo mladog luka.
Prijatno!

Izvor:Nova.rs / Foto:Unsplash
NE PROPUSTITE:
- KVIZ – Da li na osnovu fotografija možete da pogodite o kojim gradovima u Srbiji je reč?
- KVIZ – Koliko dobro poznajete zastave sveta?
- SELO JAGODA JE, BEZ DILEME, NAJLEPŠA PROLEĆNA DESTINACIJA – Kada se priroda budi, ovo seoce postaje najšarmantniji kutak sveta
- VATRENA JAMA ŠIRINE 260 METARA NAJOPASNIJE JE MESTO NA SVETU – Legenda kaže da je ovaj „đavolji vulkan“ ulaz u podzemni svet
- POLJE KRISTALA – Čudo prirode koje se proteže na 589 kvadratnih kilometara i izgleda kao da nije sa ove planete
- OVO CVEĆE JE NAJBOLJE POKLONITI ZA 8. MART – Veruje se da će svakoj dami doneti veliku sreću
- KLUNI I OSTALE ZVEZDE SU OPSEDNUTE OVOM BAJKOVITOM DESTINACIJOM – Ako za neko mesto na svetu može da se kaže da je savršeno, onda je to definitvno ovo
- KO VOLI MIR I TIŠINU OVO GRČKO LETOVALIŠTE ĆE GA ODUŠEVITI – Autombilima je ulaz strogo zabranjen, kroz kamene uličice se ide isključivo pešaka, a svaki ćošak odiše romantikom
- MESTO GDE SVE PRŠTI OD LUKSUZA I RASKOŠI – Ovo ostrvo je ubedljivo najsjajniji biser mediterana i svako treba da ga poseti bar jednom u životu