Online kutak rezervisan za geografiju na malo zanimljiviji način!

Ako još uvek niste smislili šta ćete danas za ručak, isprobajte ovaj recept!

Biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 3 kašičice ulja
  • 3 jajeta
  • 2 rendane šargarepe
  • 3 mlada luka nasečena na kolutiće
  • 3 čena seckanog belog luka
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 4 šolje skuvanog, oceđenog i osušenog pirinča
  • ¾ žolje smrznutog graška
  • 3 kašičice soja-sosa
  • so
  • biber

Priprema

Zagrejte tiganj otprlike dva minuta i ubacite kašiku ulja. Ulupajte jaja sa dve kašičice vode i prstohvatom soli i stavite na vatru. Propržite jaja da ostanu vazdušasta oko pola minuta i sklonite na tanjir. U tiganj ulijte preostalo ulje, pa ubacite šargarepu i beli deo luka. Krčkajte oko dva minuta dok luk ne dobije lepu zlatnu boju. Dodajte potom i beli luk i đumbir i mešajte još minut. Ubacite pirinač, grašak i jaja, a zatim i soja-sos i držite na vatri uz mešanje još oko minut. Začinite solju i biberom i na kraju ubacite zeleni deo mladog luka.

Prijatno!

Izvor:Nova.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *