Ako još uvek niste smislili šta ćete danas za ručak, isprobajte ovaj recept!
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 3 kašičice ulja
- 3 jajeta
- 2 rendane šargarepe
- 3 mlada luka nasečena na kolutiće
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 4 šolje skuvanog, oceđenog i osušenog pirinča
- ¾ žolje smrznutog graška
- 3 kašičice soja-sosa
- so
- biber
Priprema
Zagrejte tiganj otprlike dva minuta i ubacite kašiku ulja. Ulupajte jaja sa dve kašičice vode i prstohvatom soli i stavite na vatru. Propržite jaja da ostanu vazdušasta oko pola minuta i sklonite na tanjir. U tiganj ulijte preostalo ulje, pa ubacite šargarepu i beli deo luka. Krčkajte oko dva minuta dok luk ne dobije lepu zlatnu boju. Dodajte potom i beli luk i đumbir i mešajte još minut. Ubacite pirinač, grašak i jaja, a zatim i soja-sos i držite na vatri uz mešanje još oko minut. Začinite solju i biberom i na kraju ubacite zeleni deo mladog luka.
Prijatno!

Izvor:Nova.rs / Foto:Unsplash
NE PROPUSTITE:
- KAŽU DA JE OVO NAJLEPŠI PARK U BEOGRADU – Mesto gde se prepliću istorija, kultura i priroda
- PREDLOG ZA IZLET SA DECOM – Na pola sata od centra grada nalazi se ovaj mali prirodni raj
- IDEJA ZA VIKEND BEG – 4 mesta u sloveniji koja ostavljaju bez daha
- NAJUŽI, A VEROVATNO I NAJLEPŠI KANJON NA SVETU NALAZI SE U SRBIJI – Evo gde tačno
- OVO JE NAJDUBLJA PRIRODNA JAMA NA SVETU – Unutra se krije ceo jedan mali svet koji i naučnike ostavlja bez teksta
- OVIM ZNAKOVIMA ĆE SE DRASTIČNO POBOLJŠATI FINANSIJSKO STANJE – do kraja maja pare će se lepti za njih
- ZELENA KAO SMARAGD, ČISTA KAO KRISTAL – Ova reka u bosni je omiljeno kupalište turistima iz cele evrope
- SVI MISLE DA JE KENIJA ČEMER I JAD, A REALNOST JE POTPUNO DRUGAČIJA – Od zadivljujućih prizora koj se mogu videtu u ovoj zemlji će vam pasti vilica
- DRUGA POLOVINA MAJA ĆE OVIM ZNAKOVIMA PREOKRENUTI ŽIVOT IZ KORENA – proverite da li se vaš znak nalazi u ovoj odabranoj grupi srećnika