Nema osobe koja joj može odoleti
Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:
- Za kore: 11 žumanaca; 11 kašika šećera; 11 kašika ulja; 11 kašika mleka; 11 kašika brašna; malo praška za pecivo; korica limuna
- Za agdu: 22 kašika šećera; 11 kašika vode; kriška limuna.
- Za šam: 11 belanaca; 11 kašika šećera;
Priprema:
Na početku izmeriti sastojke za agdu i staviti na laganu vatru da se kuva! Zatim odvojiti belance od žumanaca. Umutiti žumanca i šećer, dodati ulje, pa mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i limunovom koricom.
Izliti smesu u pomašćenu tepsiju i peći 10-tak minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa (više ili manje, zavisno od vaše rerne). U agdu dodati limun.
Zatim napraviti šam, i to ovako: mutiti belanca, prvo na najmanjoj brzini miksera 2 minute, onda na većoj i dodavati po kašiku šećera i mutiti. Na kraju povećati na najveću brzinu.
Umućenim belancima dodati agdu i dobro izmutiti mikserom. Belanca morate zaista dobro umutiti, mutite sve vreme dok se peče kore, a posebno ih dobro umutite kad dodamo agdu.
Preko kore izliti šam, poravnajte i vratite u rernu na 4-5 minuta, tako da se formira korica. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Dimenzija tepsije za pečenje kore treba biti oko 40 – 30 cm.
Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Binin Sahan
NE PROPUSTITE:
- PROKLETE PLANINE – Dom misterioznih jezera i jedino mesto u Srbiji, ali i čitavom Balkanu gde je priroda netaknuta
- SEDAM SRPSKIH ČUDA – Magična mesta naše zemlje od kojih zastaje dah
- PAZI SAD OVO – Divčibare nisu planina, već…
- NAJNOVIJI TREND ZALUDEO SVET – Pratite ove savete i vaš dom će izgledati kao delo vrhunskog dizajnera
- OVDE ŽIVE NAJZGODNIJI MUŠKARCI – Odgovor će vas možda iznenaditi
- MESTO TOLIKO LEPO DA SE REČIMA NE MOŽE OPISATI – Najlepše izletište u Srbiji nalazi se svega sat vremena od Beograda! Ovde ćete odmoriti i dušu i telo
- SVI AUTOMOBILI MORAJU BITI BELI I BESPREKORNO ČISTI ILI SLEDI PAPRENA KAZNA – Zemlja mermera i mesta gde se nalaze “Vrata pakla” je verovatno najbizarnja na svetu
- PILETINA NA KINESKI NAČIN -Ovu kombinaciju ukusa ne želite da propustite
- SRPSKI STOUNHENDŽ – Misteriozne stene na jugu godinama intrigiraju! Niko ne može da objasni kako su nastale, a da čujete tek legende koje se vezuju za ovo mesto