Leto će uskoro, a sa njim i godišnji odmori. Krajnje je vreme da razmišljamo o zanimljivim destinacijama koje bismo mogli da posetimo. Ako nas pitate uvek je dobra ideja posetiti Španiju, a ukoliko kao i mi volite da putujete na manje popularna mesta i otkrivate nešto novo, onda pažljivo pročitajte ovaj tekst.

Španija je puna zanimljivih kutaka, a mi danas donosimo spisak mesta za koja većina nije ni čula. Svima je jedna stvar zajednička, izgledaju kao pravi pravcati raj na zemlji.

Kadiz

Kadiz je jedan od najstarijih evropskih gradova, osnovan davne 1100. godine p.n.e. Gotovo ceo je okružen morem, pa je odlično mesto za kupanje i malo neobičnije letovanje.

Nalazi se na Andlauzijskom poluostrvu i u svojoj dugoj istoriji je bio pod Feničanima, Rimljanima, Vizigotima, Maorima i hrišćanima. Od Kadiza očekujte neverovatan miks svih ovih kultura.

PRE 50 GODINA BIO JE OBIČNA PUSTINJA, A DANAS CENTAR LUKSUZA – Pogledajte kako se transformisao Dubai (VIDEO-PRE I POSLE)

Prati ga glas da je najbolje mesto za surfovanje u Španiji, da ima jedan od najboljih karnevala koji je preživeo i Frankovu diktaturu, da je pored Madrida bio poprište političke nezavisnosti i revolucije, da ima jednu od najlepših plaža na svetu.

Cannilas de Aceituno

Malo selo Canillas de Aceituno, koje putnici često zanemaruju, nalazi se u južnom delu Andaluzije u podnožju planinskog lanca Sijera de Tejeda, što ga čini savršenom destinacijom za ljubitelje prirode. Samo selo ima uske ulice oivičene belim kućama i ukrašene šarenim cvećem, što doprinosi šarmantnom i tradicionalnom osećaju.

OVO GRČKO OSTRVO JE KAO STVORENO ZA LJUBITELJE MIRNIJIH ODMORA – Ima svega 2.000 stanovnika, malo turista, a priroda je očaravajuća

Posetioci mogu da istraže istorijske znamenitosti, uključujući crkvu Nuestra Senora del Rosario iz 16. veka i maurski zamak Bentomiz, koji datira iz 9. veka.

Kalelja de Palafrugel 

Kažu da je jedno od najlepših sela na Kosta Bravi i savršeno mesto za uživanje u miru i tišini autentičnog, starog ribarskog sela. U gradu se nalazi i botanička bašta Cap Roig, koja posetiocima nudi priliku da se dive širokom izboru biljaka i cveća u zadivljujućem okruženju sa pogledom na more.

BEZ PAR HILJADA EVRA U DŽEPU I MARKIRANE GARDEROBE NI NE POMIŠLJAJTE DA ODETE TAMO – Ovako izgleda život u najbogatijoj zemlji

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: