
Nema jela uz koje spanać ne ide. Danas vam donosimo jedan grčki recept koji se malo razlikuje od onog na koji smo mi navikli, ali je rezultat veoma ukusno jelo.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g pirinča
- 3-4 mlada luka ili 1 praziluk
- 500 g očišćenog spanaća
- peršun
- mirođija
- 700 ml tople vode
- sok od limuna

Priprema:
Operite pirinač, pa ga propržite na ulju. Zatim dodajte seckani mladi luk ili praziluk. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte seckani spanać, peršun i mirođiju. Sipajte vodu i začine po želji, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta, uz povremeno mešanje. Sklonite sa šporeta i sipajte sok od limuna, pa promešajte.
Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Greek Cuisine
NE PROPUSTITE: