U kategoriji najluđih zakona, Švajcarska definitivno odnosi pobedu. Jedan od najneobičnijih vezan je za kućne ljubimce

Evo o čemu je reč:

Ovaj zakon je na snazi od 2008. godine i detaljno opisuje kako se treba starati o životinjama. Njime je obuhvaćeno oko 100 vrsta životinja.

Dakle, vlasnici pasa moraju da završe kurs koji govori o tome kako se pravilno ophoditi prema njima, kako brinuti o njihovim potrebama i kako uticati na ponašanje psa. Osim vlasnika pasa i ribolovci moraju da prođu kurs humanog ribolova.

Idemo dalje…

Pojedine vrste životinja se mogu gajiti samo u paru

Zakonom je zabranjeno kupiti samo jedno morsko prase. Ukoliko želite da imate ovog glodara u svom stanu moraćete da nabavite dva. Razlog je sasvim logičan, da životinje imaju društvo, jer su švajcarske organizacije za zaštitu životinja utvrdile da morski prasići najčešće umiru od usamljenosti. U slučaju da se ne ispoštuje ovaj zakon, vlasnik može biti optužen za zlostavljanje životinje.

U slučaju da jedan ljubimac ugine, vlasnik mora da kupi još jedno.

Takođe, moguće je i iznajmiti drugo morsko prase kako bi pravilo društvo životinji koja je ostala bez partnera, a postoje i agencije koje se bave ovim neobičnim biznisom.

Sličan pristup se traži i kod onih koji kupuju papagaje, zečeve, određene vrste riba i druge životinje kojima najbolje prija društvo.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: