Ako je verovati feng šui principima, određeni raspored nameštaja, ali i boje mogu znatno uticati na kvalitet života, zato pažljivo birajte šta unosite u dom.

Svetlost i boje su ono što naše oči najbrže primete, pa ih zato uvek trebamo maksimalno koristiti u prostorijama koje nam to dozvoljavaju. Kako se feng šui u svojoj osnovi zasniva na pronalaženju svakodnevnog balansa između čoveka i njegovog životnog prostora, tako je uvek dobro pratiti onaj unutrašnji osećaj i sopstvenu intuiciju kada je opremanje doma u pitanju.

Ipak, ukoliko želite do tančina da ispratite feng šui principe onda je najbolje da za uređenje doma izberete crvenu boju. Ukoliko detalji u ovoj boji dominiraju vašim stanom, privlačićete dobru energiju kao magnet… barem tako tvrde stručnjaci.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NOVA VILA DŽENIFER LOPEZ I BENA AFLEKA – 12 soba, 24 kupatila i bazen, cena sitnih 60 MILIONA DOLARA

Evo detaljnog objašnjenja kako ova boja utiče i šta predstavlja:

Kratko i jasno – crvena je boja koja stimuliše i dominira. Simbol je strasti, energičnosti, dobre volje, hrabrosti, akcije i preduzimanja ispravnih koraka u životu. Kada je nema oko nas možemo se osećati nemotivisano i depresivno, ali ukoliko je ima previše onda može podstaći agresivnost, razjarenost i negativne strasti. Korisno je naglasiti je u spavaćoj sobi jer je povezana sa toplinom, prosperitetom i stimulacijom. Ipak, potrudite se da minimizirate njenu upotrebu u spavaćim sobama starijih ljudi.

UZ MALO NOVCA PRETVORITE DVORIŠTE U OAZU ZA UŽIVANJE – Evo kako da sami napravite baštensku garnituru od paleta! Uputstvo korak po korak (VIDEO)

Izvor:Mojenterijer.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: