Ovo čudesno lepo mesto nalazi se u Arizoni, blizu granice sa Jutom. “The wave” ili “Talas” je stenska formacija od peščara. Formacija se nalazi na padinama Coiote Buttes u pustinji kanjona Paria-Vermilion Cliffs na visoravni Kolorado.

Omiljeno je mesto fotografima I turistima, ali samo određeni broj dobije I priliku da uživo poseti ovo mesto.

Iako je interesovanje veliko za posetu ovom mestu, samo 64 osobe dnevno kroče na ovo tlo.

Naime, potrebna je dozvola da bi se prošetalo crveno, narandžastim stenama. Procedura izgleda tako što se podnese zahtev, pa se po principu lutrije izvlače pobednici. Ko bude izvučen dobija priliku da poseti talasaste stene uz naknadu od 7 dolara.

Turisti pokušavaju na sve moguće na dođu do dozvole, ali jedini mogući način je da imate malo više sreće od ostalih prijavljenih.

Talas se sastoji od ukrštenih korita u obliku slova U koji su erodirani. Ova stenska formacija se sastoji od dva korista od kojih je jedno široko 19 metara I dugačko 36 metara, a drugo široko 2 metara I dugačko 16 metara.

Ovo umetničko delo koje je stvorila priroda, može da se takmiči sa remek-delima Van Goga ili Dalija. Kako vetar duva tako se I šare menjaju i nastaje prava magija.

Samo oni najuporniji mogu da dođu ovde, jer je potrebno preći oko 9 km do odredišta.

Idealno vreme za fotografisanje je nekoliko sati oko podneva kada nema senki.

Ne možete sebe nazvati pejzažnim fotografom ukoliko niste snimili barem jednu fotografiju ovih čudesnih talasa, slažu se fotografi širom sveta.

Što se perioda godine tiče, od oktobra do početka novembra je savršeno vreme za posetu jer je vreme hladnije sa manjom šansom za kišu nego u proleće.

Sneg je moguć tokom zime, ali pošto se tada manje ljudi prijavljuje za dozvole, vaše šanse da dobijete jednu se povećavaju.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: