Vizija o izgradnji grada koji će nositi ime „The Line“ uspela je da zaintrigira ceo svet. Naime, reč je o neobičnom projektu. Ukoliko ideja bude sprovedena u delo, a verujemo da hoće, ovo će biti prvi pravolinijski grad na svetu.

Za lokaciju izgradnje grad The Line, odabran je severozapad Saudijske Arabije kao deo projekta NEOM. Kompanija NEOM jedna je od vodećih u svojoj branši i na polju velikih inovacija.

Ovaj, kako je zamišljeno, dug 170km grad će predstavljati revoluciju urbanog života. I to nije jedina zanimljiva činjenica. The Line će biti širok samo 200 metara, a sve građevine gradiće se u visinu. A ni to nije sve… grad će biti opasan fasadom od stakla... Baš kao iz nekog naučno-fantastičnog filma.

Izvođači radova su na sve mislili, pa se tako u planu izgradnje, navodi da će ovo mesto biti idealno za život, jer će biti potpuno ugljen-neutralno, što znači da će energija koju će trošiti biti „100 posto obnovljiva“

Dizajniran će biti tako da se sa jednog kraja grada do drugog može doći za svega 20 minuta i to brzom železnicom, pa stoga automobili u ovom gradu neće biti potrebni.

 The Line će biti izgrađen na povrišini od 34 kvadratna kilometara. Predviđeno je da u njemu živi 9 miliona ljudi

Da li biste živeli u ovakvom gradu?

Švrćkanje.rs/ Foto:PrintscreenYoutube/IF YOU WONDER

NE PROPUSTITE: