Da biste uživali u kupanju, sunčanju i imali osećaj da ste na moru uopšte ne morate da prelazite hiljade kilometara. Dovoljno je da dođete u Vojvodinu.

Ova prostrana ravnica obiluje prelepim kupalištima na kojima je milina provoditi dane. Nama je već leto i odmor u glavi, pa smo rešili da na vreme istražimo gde je najbolje pronaći spas kada nastupe tropske vrućina.

Peskara, Zrenjanin

Usled dugogodišnje eksploatacije peska nastalu su tri jezera nazvana “Peskara”. Nalaze se na svega 5 km od centra Zrenjanina.

Voda je relativno čista i bistra, a činjenica da se nalaze na atraktivnoj lokaciji uticala je na to da ovo vremenom postane jedno od popularnih kupališta Zrenjaninaca.

Proteklih godina se dosta radilo na uređenju plaže, pa onda danas poseduje sve što vam je potrebno za potpuni odmor i ugođaj. Tu su toaleti, tuševi, svlačionice, suncobrani i kafići.

Karlovačko ostrvo


Ako ste čuli za Tajland, čuli ste i za ostrvo Ko-Čang, treće po veličini ostrvo koje krase prelepe plaže i nestvarna okolina. E, jedno slično ostrvo nalazi se i, verovali ili ne, u Vojvodini, preciznije u Sremskim Karlovcima.

Ovo malo ostrvo ne nosi slučajno nadimak „Srpski Tajland“: Peščana plaža i netaknuta prioda koja podseća na džunglu zaista će vam dočarati osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji kraj mora.

Ostrvo je ušuškano između Dunavca i Kopačkog rita, dokle se stiže za 10-ak minuta vožnje čamcem. Taksi-čamci vas čekaju pored hotela „Dunav“ u  Sremskim Karlovcima, a cena prevoza je između 150 i 200 dinara.

Bešenovačko jezero

Bešenovačko jezero je poznato i kao jezero Beli kamen i nalazi se u blizini Sremske Mitrovice. Karakteristično je po svojoj tirkiznoj boji. Jezero je nastalo 2004. godine na površinskom kopu, gde se eksploatisao krečnjak za potrebe fabrike cementa u Beočinu.

Ova lokacija je dobra za izlet, iako obala jezera nije tako velika.

Bela stena

Peščana plaža i netaknuta priroda je ono što karakteriše ovo mesto. Idealno je za vikend beg iz grada. Nalazi se na desnoj obali Dunava kod Pančeva.

Švrćkanje.rs / Foto:

NE PROPUSTITE: