Za ovakvo uživanje vredi preći 600 kilometara.

Uvek smo u potrazi za mestima na kojima može da se uživa maksimalno, a upravo jedno takvo smo nedavno otkrili. Nalazi se u Rumuniji, tačnije u gradu Bukurešt i nosi naziv Terme Bukurešt.

Therme Bucharest je velnes i zabavni centar za celu porodicu i najveći je takve vrste u Rumuniji. Površina ovog mesta iznosi 30.000 m2, a baziran je na termalnim vodama. Postoji zatvoreni, ali i otvoreni deo spa centra.

U izgradnji čitavog kompleksa je uloženo 10 miliona, a to se definitivno i vidi.

Temperatura vode u bazenima je konstantno 33 stepena Celzijusa, dok se temperatura vazduha kreće između 29 i 30 stepena. Svi bazeni su ispunjeni termalnom vodom koja se probija sa dubine od 3.100 metara.

Osim toga, ovde se nalazi i najveća bašta u ovoj zemlji koja se sastoji od preko 800.000 biljaka i stotina vrsta drveća. Glavna atrakcija ovog mesta je Drvo Života.

Centar je podeljen u tri glavna sektora – The Palm je posvećen relaksaciji među palmama, odnosno u najvećoj evropskoj bašti ovog tipa.

Elysium je mesto sa termalnim saunama, dok je treći sektor rezervisan za zabavu. Posebno se izdvaja bazen sa talasima koji ima površinu od 560 m2 i dubinu od 1 do 3 metra. 365 dana u godini, bez obzira na godišnje doba, talasi se proizvode najnovijom tehnologijom.

Osim toga, tu je i igraonica sa 14 Plaistation konzola, i zanimljivim interaktivnim igrama na vodi.

I na samom kraju, tu su i tematski restorani u kojima će svako sigurno pronaći nešto po svom ukusu.

Cena karte za celodnevno uživanje u ovom spa kompleksu, za jednu osobu, košta nešto manje od 4.000 dinara.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Alp Galip

NE PROPUSTITE: