Vreme je godišnjih odmora, pa je dobro znati ove cake

Kada izaberemo destinaciju na kojoj ćemo odmoriti od brojnioh obaveza, sledi sledeći „problemčić“ koji treba rešiti. Kako da se „pametno“ spakuejmo i da sve što nam je neophodno stane u kofer srednje veličine.

Ne znamo za vas, ali mi uvek muku mučimo sa pakovanjem. Večito pored kofera nosimo i bar još 2 torbe. Ove godine smo odlučili da istražimo i vodimo se pravilima iskusnijih od nas kada su putovanja u pitanju.

Dakle, ukoliko želite da kofer i vama bude spakovan cakum pakum, pažljivo čitajte:

Napravite spisak

Razmislite o stvarima koje svakodnevno koristite, sve to zapišite na jedan papir i vodite se time kada se pakujete. Ovo je vrlo dobar način da ne zaboravite sitnice bez kojih ne možete.

Zarolajte odeću

Kada pakujete kofer, zarolajte odeću! To je prostorno efikasnije, jer pomaže da se bar malo smanji veličina vašeg prtljaga.

Kofer

Birajte klasične komade

Ili spakujte komade koji „idu uz sve“ ili iskombinujte nekoliko autfita koje inače nosite i u kojima se osećate dobro. Tako nema greške, nećete poneti nepotrebne stvari.

 Napunite cipele malim predmetima i čuvajte ih u vrećama

Iskoristite svaki centimetar prostora i zaštitite sitne predmete. Biramo da “punimo” cipele nakitom, malim bocama (ne zaboravite da im zalijepite čepove i da ih čuvate u kesama sa ziplokom) i čarapama.

Birajte kofere sa dodatnim prostorom

Koferi koji imaju opciju da mogu da se prošire su odličan izbor. Naime, kada krenete neka taj „dodatak“ bude zatvoren da biste ukoliko nešto kupite, a sigurno hoćete, na putovanju mogli tu da spakujete.

Ukoliko imate još neki trik, pišite nam u komentarima.

Šešir

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: