Uz maštu, dobru organizaciju i malo strpljenja sve je moguće

2020. godine Džordž Danet je kupio svoju prvu kuću u škotskom selu Kinesvud. Bila je to napuštena i prilično oronula dvospratna vikendica. Nakon 11 meseci mukotrpnog rada, trošna zgrada se pretvorila u dom iz snova. Pogledajte kako je tekao ceo proces obnove.

Kada je Džordž rešio da se osamostali i ode iz roditeljske kuće, razmišljao je koja je najbolja opcija za njega. Kada je shvatio da je iznajmljivanje stana neisplativo na duže staze, rešio je da podigne kredit i kupi kući. S obzirom da na raspolaganju nije imao veliku količinu novca jedino što je mogao je da kupi ovu trošnu vikendicu i polako počne da je sređuje.

U kući površine nešto više od 37 kvadratnih metara nije bilo grejanja, vodovoda i struje. Pod je uglavnom bio zemljani, prozori su bili u užasnom stanju, a krov je morao potpuno da se renovira. Moglo bi se reći da je to bila samo kamena kutija.

U kući niko nije živeo više od 50 godina, a prethodni vlasnici su ga koristili kao magacin. Unutra nije bilo skoro ničega osim starog kamina i slabašnog drvenog stepeništa.

Radovi su potrajali duže nego što se Džordž nadao, a i morao je da uloži i više novca nego što je prvobitno izračunao.

Iako kaže da je ovo bio mukotrpan i dugačak proces, on sada uživa u svom novom domu i poručuje da ne moramo prvo da razmišljamo o kupovini nove nekretnine. Obnavljanje stare kuće je mnogo jeftinija opcija, kada se sve sabere i oduzme, a na kraju i mnogo zanimljivija.

U videu pogledajte kako je tekao ceo proces renoviranja:

Švrćkanje.rs / Foto: Printscreen Youtube/George Dunnett

NE PROPUSTITE: