Ako niste do sad probali sutlijaš iz rerne niste ni svesni šta ste propustili. Ovaj recept je savršen.

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 110 g pirinča dugog zrna
  • 70 g šećera
  • Cimet
  • 2 kafene kašike vanila ekstrakta
  • 2 žumanceta

Priprema:

U šerpu sa dnom koje ne zagoreva stavite mleko, pa dodajte slatku pavlaku, šećer, vanila ekstrakt sve to dobro promešajte, pa na kraju dodajte i pirinač. Potom stavite na umerenu vatru da se kuva. Kada proključa, smanjiti da blago krčka, sve dok pirinač ne bude gotov – mekan, ali ne i previše raskuvan. Smesa sa mlekom će svakako biti gušća. Preporuka je i da često mešate sutlijaš dok se kuva kako se ne bi zalepio za dno šerpe.

Kada je sutlijaš odstojao jedno 15 minuta stavite ga u vatrostalnu činiju, pa preko njega prelijte 2 žumanca koja ste prethodno umutili zajedno sa malo cimeta, i vrlo malo šećera. Neka se sve to zapeče u rerni na 180 stepeni dok ne dobije braon-zlatnu boju.

Izvor:Stil.kurir.rs/MERAK SOFRA / Foto:PrintscreenYoutubeMERAK SOFRA

NE PROPUSTITE: