Ako niste do sad probali sutlijaš iz rerne niste ni svesni šta ste propustili. Ovaj recept je savršen.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 300 ml slatke pavlake
- 110 g pirinča dugog zrna
- 70 g šećera
- Cimet
- 2 kafene kašike vanila ekstrakta
- 2 žumanceta
Priprema:
U šerpu sa dnom koje ne zagoreva stavite mleko, pa dodajte slatku pavlaku, šećer, vanila ekstrakt sve to dobro promešajte, pa na kraju dodajte i pirinač. Potom stavite na umerenu vatru da se kuva. Kada proključa, smanjiti da blago krčka, sve dok pirinač ne bude gotov – mekan, ali ne i previše raskuvan. Smesa sa mlekom će svakako biti gušća. Preporuka je i da često mešate sutlijaš dok se kuva kako se ne bi zalepio za dno šerpe.
Kada je sutlijaš odstojao jedno 15 minuta stavite ga u vatrostalnu činiju, pa preko njega prelijte 2 žumanca koja ste prethodno umutili zajedno sa malo cimeta, i vrlo malo šećera. Neka se sve to zapeče u rerni na 180 stepeni dok ne dobije braon-zlatnu boju.

Izvor:Stil.kurir.rs/MERAK SOFRA / Foto:PrintscreenYoutubeMERAK SOFRA
NE PROPUSTITE:
- KAŽU DA JE OVO NAJLEPŠI PARK U BEOGRADU – Mesto gde se prepliću istorija, kultura i priroda
- PREDLOG ZA IZLET SA DECOM – Na pola sata od centra grada nalazi se ovaj mali prirodni raj
- IDEJA ZA VIKEND BEG – 4 mesta u sloveniji koja ostavljaju bez daha
- NAJUŽI, A VEROVATNO I NAJLEPŠI KANJON NA SVETU NALAZI SE U SRBIJI – Evo gde tačno
- OVO JE NAJDUBLJA PRIRODNA JAMA NA SVETU – Unutra se krije ceo jedan mali svet koji i naučnike ostavlja bez teksta
- OVIM ZNAKOVIMA ĆE SE DRASTIČNO POBOLJŠATI FINANSIJSKO STANJE – do kraja maja pare će se lepti za njih
- ZELENA KAO SMARAGD, ČISTA KAO KRISTAL – Ova reka u bosni je omiljeno kupalište turistima iz cele evrope
- SVI MISLE DA JE KENIJA ČEMER I JAD, A REALNOST JE POTPUNO DRUGAČIJA – Od zadivljujućih prizora koj se mogu videtu u ovoj zemlji će vam pasti vilica
- DRUGA POLOVINA MAJA ĆE OVIM ZNAKOVIMA PREOKRENUTI ŽIVOT IZ KORENA – proverite da li se vaš znak nalazi u ovoj odabranoj grupi srećnika