Šri Lanka je zemlja neverovatne lepote, ali i građevina koje oduzimaju dah.

Nedavno smo pisali o džinovskoj Lavljoj steni, a danas vas vodimo u razgledanje jedog od najlepših vidikovaca na svetu.

Do njegovog vrha stižu samo oni najhrabriji i najupornji, ali se taj poduhvat definitivno isplati, s obzirom da je pogled koji se pruža sa ovog mesta nestvaran.

Vidikovac nosi naziv kula Ambulavava i nalazi se u blizini grada Gampole u središnjoj provinciji.

Ambulavava je izgrađena 2009. godine i od tada je postala jedno od najpoznatijih turističkih destinacija u regionu. Visoka je oko 48 metara i ima jedinstven spiralni dizajn koji podseća na zmajsku kičmu, a uzdiže se na visinu od preko 1.000 metara nadmorske visine.

Sve to je omogućava posetiocima da uživaju u prelepom pogledu na okolne planine, doline, gradove, ali i jedisntvenu floru i faunu koja se može videti samo u ovom kraju sveta. Ova oblast je dom mnogim endemskim vrstama koje ne postoje nigde više na kugli zemaljskoj.

Osim što izgleda zanimljivo u arhitektonskom smislu, ova kula ima i duboko kulturno značenje. Naime, njena gradnja simbolizuje harmoniju između čoveka i prirode.

Kula Ambulavava je udaljena oko 10 km od grada Gampole, i vrlo lako se do nje može doći. Postoje i organizovane turističe ture do ovog mesta. Sam ulaz u kulu košta oko 3 evra.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Mafee – මාෆි

NE PROPUSTITE: