
Ukoliko ne volite puno vremena da provodite u kuhinji, ovaj recept je baš za vas. Vrlo jednostavno i brzo na trpezi ćete imati ukusnu pitu.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 4 jaja
- 200 gr sira
- 1 dl ulja
- 15 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr margarina
- so
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca, dodati ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo, so, sir. Sve dobro izmešati. Dodati sneg od belanaca i polako sve dobro izmešati kašikom.
Tepsiju dobro podmazati, posuti malo brašna i u nju sipati pripremljenu smesu.
Odozgo staviti listiće margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 min. dok ne porumeni.
Prijatno!
Reecept smo pronašli na sajtu mojakuhinjica / Foto:Pixabay
NE PROPUSTITE:
- 11 DREVNIH PREDMETA I GRAĐEVINA KOJI DOKAZUJU DA JE PROŠLOST BILA MNOGO NAPREDNIJA NEGO ŠTO MISLIMO
- MAJMUN NAPRAVIO TOTALNI HAOS – 22 miliona ljudi u trenu ostalo bez struje
- MESTO KOJE JE VIDELO SVEGA 50 LJUDI U POSLEDNJIH 4.600 GODINA SAD MOŽETE I VI – Zavirite u skrivene ćoškove i drevne grobnice u Gizi
- PAZI OVO – Ako u ovom gradu preglasno razgovarate telefonom, sledi kazna od 200 evra
- POGLED NA NEBO OVDE JE PRAVI PRAVCATI SPEKTAKL – Najveći broj duga može se videti u ovoj državi
- OTKRIVENO NAJVEĆE PODZEMNO TERMALNO JEZERO NA SVETU – Evo gde se nalazi
- NAJSJAJNIJI BISER JUGA SRBIJE – Ova banja ima čak 18 lekovitih izvora, a smeštaj možete naći i za 1000 dinara
- TURISTI POLUDELI ZA ALBANSKIM MALDIVIMA – Ne zna se šta je lepše, tirkizna voda, kristalna plaža ili šetalište
- BISER GRČKE ZA KOJI JE MALO KO ČUO – Ova destinacija je pravi raj za oči