Ukoliko planirate da letujete na Zakintosu, imajte u vidu da nećete moći da se sunčate na najlepšoj plaži

Plaža Navajo godinama je najpopularnija među turistima, a mnogi kažu i da je najlepša.

Upravo zbog olupine broda, koja se na njoj nalazi, ali i zbog fascinantnih litica koje je okružuju, plaža Navagio na Zakintosu smatra se jednom od najčešće fotografisanih u celoj Grčkoj. Olupina broda Panagiotis se tu nalazi od oktobra 1980. godine. Vremenom je baš zbog toga plaža Navagio postala poznata kao Plaža brodoloma.

Postojale su priče da je to bio brod koji je bio korišćen za krijumčarenje i to najpre alkohola i cigareta. U vreme kada se nasukao na tada plažu poznatu kao Agios Georgios, brod je zahvatila oluja. Iako je posada gotovo odmah napustila brod, kapetan i mnogi, mahom grčki mornari, bili su najpre uhapšeni, te optuženi za šverc, ali su kasnije i oslobođeni.

MISTERIJA PRIRODE NA ISLANDU – Ono što se tamo može doživeti, ne može nigde više na ovoj planeti

Zakintos

Međutim, ove godine će ova plaža biti zatvorena za turiste iz bezbedonosnih razloga…

Grčko ministarstvo za turizam saopštilo je da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da postoji velika opasnost od odrona na plaži koja se nalazi ispod litice od 200 metara i do koje se može doći samo čamcem. Opasnot od klizišta uzrokovana je erozijom duž ivice plaže.

Iako nećete moći da kročite na plažu, moćićete da se okupate sa bezbedne udaljenosti. Prema najnovijoj ministarskoj odluci pristup će biti odobren, ali samo s mora i na udaljenosti od 40 metara.

TOP IDEJA ZA VIKEND BEG IZ GRADA – Na 100 km od Beograda nalazi se ovo, pravo parče raja

Zakintos

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: