U Poljskoj nalazi se zanimljiv park pod imenom Snowlandia i za kratko vreme postao je prava turistička atrakcija. Kad budete videli fotografije biće vam jasno i zašto

Ovaj park se prostire na preko 3.000 kvadratnih metara, što je približno veličini 15 teniskih terena. Ovo je ubedljivo najveći ledeni lavirint na svetu i za ljubitelje zimskih aktivnosti je kao stvoren. Izgrađen je od snega i leda i iz godine u godinu ima sve više posetilaca.

Nalazi se na planini Tatre, a prvi put je počeo sa radom 2016. godine i od tada svake zime otvara svoja vrata za posetioce. Ukoliko pronađete izlaz iz lavirina ulazite u zadivljujući ledeni dvorac i možete uživati u nestvarnom panoramskom pogledu. Sam dvorac replika je srednjovekovnog dvorca i visok je impresivnih 14 metara.

Osim što će se zabaviti dok traže izlaz iz ledenog lavirinta, posetioci mogu da vide i vitezove kako se bore ili da uživaju u demonstraciji lokalnog kovača. Snowlandia takođe ima niz ledenih i snežnih skulptura, stazu za sankanje i mini-zoološki vrt koji uključuje životinje poput arktičkih lisica i planinskih ovaca.

Ulaz u park košta oko pet evra, a izlet u lavirint dodatnih 6 evra.

Švrćkanje.rs / Foto: Printscreen Instagram/naszapolska