Dobro nam je poznato da je palenata zdrava namirnica pa je svakako dobar izbor za prvi obrok u toku dana. Donosimo vam recept za pripremu na malo drugačiji način od onog na koji smo svi već navikli.
Potrebni će vam biti sledeći sastojci:
- 250 g palente
- 1 l vode
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.
Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/ЦУЦИНА ГЕЕК – прави италијански рецепти
NE PROPUSTITE:
- PROKLETE PLANINE – Dom misterioznih jezera i jedino mesto u Srbiji, ali i čitavom Balkanu gde je priroda netaknuta
- SEDAM SRPSKIH ČUDA – Magična mesta naše zemlje od kojih zastaje dah
- PAZI SAD OVO – Divčibare nisu planina, već…
- NAJNOVIJI TREND ZALUDEO SVET – Pratite ove savete i vaš dom će izgledati kao delo vrhunskog dizajnera
- OVDE ŽIVE NAJZGODNIJI MUŠKARCI – Odgovor će vas možda iznenaditi
- MESTO TOLIKO LEPO DA SE REČIMA NE MOŽE OPISATI – Najlepše izletište u Srbiji nalazi se svega sat vremena od Beograda! Ovde ćete odmoriti i dušu i telo
- SVI AUTOMOBILI MORAJU BITI BELI I BESPREKORNO ČISTI ILI SLEDI PAPRENA KAZNA – Zemlja mermera i mesta gde se nalaze “Vrata pakla” je verovatno najbizarnja na svetu
- PILETINA NA KINESKI NAČIN -Ovu kombinaciju ukusa ne želite da propustite
- SRPSKI STOUNHENDŽ – Misteriozne stene na jugu godinama intrigiraju! Niko ne može da objasni kako su nastale, a da čujete tek legende koje se vezuju za ovo mesto